Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Előkerült a teljes felvétel az ARMORED SAINT első európai koncertjéről


2018-09-04

A veterán Armored Saint zenekar 1989. május 15-én lépett fel először Európában; méghozzá a holland Dynamo Open Air fesztiválon...

A banda első európai koncertjének felvétele most került nyilvánosságra - lentebb teljes egészében megtekinthető.

Joey Vera basszusgitáros az alábbiakat közölte: “Karrierünk kezdetén az egyik legidegesítőbb dolog az volt, hogy az akkori lemezkiadónk (Chrysalis) és menedzsmentünk nem engedte, hogy Európában turnézzunk. Ez számunkra teljes nonszensz volt, mivel zenénkre is főként európai bandák voltak hatással. 1989 közepén végre megadatott számunkra a lehetőség, hogy először színpadra állhassunk Európában; méghozzá a a holland Dynamo Klubban, a Dynamo Open Air fesztivál keretében. Ezzel mindannyiónk nagy álma vált valóra, de különösen David Prichard-nak, akit épp akkoriban diagnosztizáltak leukémiával... Most végre megtekinthetitek a 'Reign Of Fire' korai változatát, amit épp akkor komponáltunk meg, az ismert számtól eltérő hangszereléssel".

Mint arról néhány hónapja beszámoltunk, az Armored Saint a nyár és az ősz folyamán egy nagyszabású észak-amerikai / európai turnén eleveníti fel a klasszikus 'Symbol of Salvation' lemezt.

A frontember John Bush tavasszal az alábbiakat nyilatkozta: "'Symbol of Salvation'! Vitathatatlanul az Armored Saint legfontosabb albuma. Ezeket a számokat azután írtuk, hogy dobott minket a Chrysalis Records, és megtudtuk, hogy gitárosunk, Dave Prichard leukémiában szenved. Így tehát kétségkívül komoly érzelmekkel vannak tele ezek a nóták - mint például az 'Another Day' és a 'Last Train Home'. De vannak rajta olyan kísérletezősebb számok is, mint a 'Tainted Past', vagy a 'The Truth Always Hurts'... nem is beszélve a klasszikus Saint-himnuszokról, mint a 'Reign of Fire', a 'Dropping Like Flies' és a címadó. Miután Dave elhunyt, a banda újjáegyesült Phil-lel és Jeff-fel; így ismét egy család lehettünk. Eme klasszikus lemez producere Dave Jerdan volt; de ezt követően Joey vette át a stafétabotot; tehát sok tekintetben mérföldkőnek számít ez a kiadvány".

Az Armored Saint teljes egészében előadta / előadja a 'Symbol of Salvation' albumot a nyári észak-amerikai és az őszi európai turnén. Az előbbi körúton az Act Of Defiance volt az előzenekar. "Ez egy nagyon emlékezetes turné lesz! Olyan dalokat is előadunk majd, amiket korábban még soha nem játszottunk élőben - mint például a 'Burning Question'-t és a 'Spineless'-t. Gyertek el, és ünnepeljetek velünk! Tegyünk együtt büszkévé Dave-et!" - tette hozzá Bush.

Mint kiderült, november 8-án a budapesti A38 Hajón is fellép a banda (ez lesz az első magyarországi koncertjük)! Az esemény Facebook-oldala itt érhető el.

A turné dátumai és állomásai alább olvashatók:

Másik örömteli hír, hogy a Metal Blade Records CD-n és LP-n újra kiadta a szóban forgó klasszikust. A 2018. május 18-án megjelent reissue újrakeverését Patrick W. Engel végezte, a "Metal Blade Originals" sorozat keretében. A digipakos CD-változat négy bónusz track-et, az LP-verzió pedig két-oldalú óriásposztert tartalmaz ajándékként.

A CD-újrakiadás tracklistája és borítója így néz ki:

01. Reign of Fire
02. Dropping Like Flies
03. Last Train Home
04. Tribal Dance
05. The Truth Always Hurts
06. Half Drawn Bridge
07. Another Day
08. Symbol of Salvation
09. Hanging Judge
10. Warzone
11. Burning Question
12. Tainted Past
13.
Spineless>
14. Medieval Nightmares (Demo)
15. Get Lost (Demo)
16. Toungue and Cheek (Demo)
17. Pirates (Demo)

Az Armored Saint-től 1988-ban vált meg a Chrysalis Records; egy évvel később pedig leukémiával diagnosztizálták Dave Prichard gitáros-dalszerzőt. 1990 januárjában Dave kórházba vonult, hogy csontvelő-átültetést végezhessenek rajta, ám a kezelés sikertelen volt; így a zenész február végén elhunyt. A banda a kellemetlen élményeken erőt merítve megírt 25 új dalt, melyek végül a 'Symbol of Salvation' demóiként végezték.

A Metal Blade Records elnöke, Brian Slagel 1990 tavaszán kereste fel a bandát. Miután megkapták új lemezszerződésüket, újjáegyesültek Phil Sandoval és Jeff Duncan gitárosokkal, és végül felvették az új lemezt, a 'Symbol of Salvation'-t. Az album munkálatai 1990 telén indultak, Dave Jerdan (Alice in Chains, Janes Addiction, Red Hot Chili Peppers) producer társaságában. A hangmérnök Brian Carlstrom (Alice in Chains, The Offspring, Rob Zombie) volt. A 'Tainted Past' című számban hallható gitárszólót a néhai Dave Prichard egy régebbi demó-felvételéből mentették át.

A 'Symbol of Salvation' megjelenése után az Armored Saint olyan előadókkal turnézott világszerte, mint a The Scorpions, a Suicidal Tendencies, a Wrathchild America, vagy a Sepultura. 2018-ban tehát most ugyanezt a felejthetetlen élményt igyekszik visszahozni a banda, eme klasszikus albumon újonnani felelevenítésével, fejet hajtván Prichard öröksége és munkássága előtt.


Előkerült a teljes felvétel az ARMORED SAINT első európai koncertjéről
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás