Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

AMULET - új énekessel készült el a második album


2018-09-05

Az underground körökben hatalmas népszerűségre szert tett londoni old-school metal banda Federico "Mace" Mazza személyében találta meg új énekesét.

Federico "Mace" Mazza - aki korábban az olasz Asgard zenekar frontembere volt - már a nyár elején tagjává vált a bandának, miután egy sikeres londoni bulit bonyolítottak le májusban, a Cirith Ungol és az Angel Witch előzenekaraként. Ezután a banda új felállása nekilátott soron következő album munkálatainak.

12 vaondatúj heavy metal-himnusz született meg, a 2014-es 'The First' album folytatásaként. Az előző lemezen még Jamie Elton énekelt - ő azonban 2016-ban Svédországba költözött. Az Amulet idén júniusban köszönt el Jamie-vel, egy kisebb német turné alkalmával.

Hamarosan bejelentik az Amulet második nagylemezét... de addig is lentebb elérhető egy vadonatúj dal, a 'Siren's Call' koncertfelvétele:

Az Amulet 2010-ben alakult, néhány barát közreműködésében, akik azon kapták magukat, hogy ugyanaz az "erőteljes és őszinte" zenei stílus jellemző rájuk. Hivatalos alapító Heathen Steven gitáros és Bill Dozer basszusgitáros volt; hozzájuk csatlakozott később Dave Sherwood dobos, Jamie Elton énekes, majd Nippy Blackford szólógitáros. A csapat saját zenéjét a heavy metal és a hard rock "aranykorszakával" jellemzi; ami "a klasszikus Black Sabbath utáni, de a Metallica debütálás előtti" időszakot jelenti számukra.

Az Amulet 2011-es 'Cut the Crap' című demó-albuma rekord idő alatt elkelt; ugyanígy ennek bakelites változata is, mely immáron gyűjtői ritkaságnak számít. A zenekar - miután olyan bandák társaságában adott koncerteket, mint a Manilla Road, a Pagan Altar vagy a The Sword; és olyan fesztiválokon lépett fel, mint a brit Bloodstock, a svéd Muskelrock, vagy a német Hell's Pleasure - felkeltette a Century Media kiadó figyelmét; így világraszóló szerződést kötöttek velük, "a heavy metal énekének terjesztése érdekében".

A zenekar bemutatkozó nagylemeze - amit stílszerűen 'The First'-nek neveztek el - 2014 szeptemberében jelent meg, a Century Media Records jóvoltából. Ezt követte a 2015-ös (limitált) bakelit-kislemez, a 'Bloody Night'.

Bővebb infók a bandáról és az aktualitásokról a Facebookon olvashatók.


AMULET - új énekessel készült el a második album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás