Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [338. rész]


2018-09-05

Vérbeli német power metal zenével készültünk mára!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 338. rész

SINBREED - 'Creation Of Reality'

A korábbi nevén Neoshine-ként ismert, német power metal zenekar, a Sinbreed két neves zenész - a Blind Guardian gitárosa, Marcus Siepen és dobosa, Frederik Ehmke - közreműködésében jött létre 2008-ban (a Neoshine már 2000-ben megalakult, de ezzel a névvel a tagok jogi konfliktusba keveredtek az azonos nevű amerikai szórakoztatóipari céggel). A Sinbreed eredeti felállását Herbie Langhans (Beyond The Bridge, Symphonity) énekes és Alex Schulz (Wound) basszusgitáros tette teljessé.

A Sinbreed debütáló albuma 'When Worlds Collide' címmel 2010 elején látott napvilágot, az Ulterium Records jóvoltából. A Flo Laurin által producelt, és Markus Teske (Symphony X, Vanden Plas) által kevert lemezen az After Forever-ből ismert Joost van den Broek, a Mercenary billentyűse, Morten Sandager és a RedKey énekese, Thomas Rettke vendégeskedik.

Második nagylemezük, a 'Shadows' 2014 márciusában jelent meg, már a német AFM Records jóvoltából. Ezt az albumot első alkalommal a 2013-as amerikai ProgPower USA XIII  fesztiválon mutatták be (eredetileg az album is megjelent volna már 2013-ban, de miután az AFM leigazolta a bandát, el kellett halasztani a kiadást).

Szintén az AFM gondozásában jelent meg 2016 februárjában a 'Master Creator' album, ami az utolsó volt, melyen Marcus Siepen gitározott; lévén ezidőtájt eredeti bandája, a Blind Guardian meglehetősen elfoglalt volt. Azév áprilisában a banda három németországi koncertet adott (többnyire a Van Canto előzenekaraként). Ezek során az akkori Vicious Rumors / Powerized énekes Nick Holleman, valamint a Mago De Oz-ból ismert gitáros, Manuel Seoane ksérte az alap-felállást (vagyis a Blind Guardian dobos, Frederik Ehmkét; Alex Schulz basszert és Flo Laurin gitárost). Langhans azért nem tudott részt venni a körúton, mert akkoriban intenzív turnékat bonyolított le az Avantasia, aminek oszlopos vendégszereplője volt az énekes.

A következő hírek 2018 tavaszán érkeztek a Sinbreed háza tájáról. Ekkor hivatalosan is bejelentették, hogy Nick Holleman lett az új énekes; Herbie Langhans - aki ekkor már a Voodoo Circle-ben énekelt - pedig véglegesen távozik a felállásból.

A Sinbreed hamarosan megkezdi negyedik nagylemeze stúdiós munkálatait... A csapat ennek érdekében friss lemezszerződést kötött a német Massacre Records kiadóval. A következő album megjelenése 2019-re várható.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [338. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás