Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

A Motörhead egykori tagjai játszanak a LEADER OF DOWN új lemezén - itt a Lemmy-vel közös 'Paradise Turned Into Dust' dal videoklipje!


2018-09-10

A Leader Of Down együttest a Motörhead egykori gitárosa, Würzel, valamint Tim Atkinson basszusgitáros alapította 2008-ban...

A Leader Of Down két alapítója rögtön be is vonult egy londoni próbateremben, hogy megírja első dalait. Ezután vették be a csapatba a szintén legendás Steve Clarke-ot (ex-Fastway), majd folytatták a munkálatokat...

A Leader Of Down nevét Würzel ötlötte ki, miután fiatalkorában félrehallotta egy Status Quo dal ('Down, Down') szövegét. A gitáros ezt roppantul viccesnek találta - több mint 30 évig énekelte magában a “Down Down, Leader Of Down” strófát.

A Leader Of Down első albuma mostanra született meg, 'Cascade Into Chaos' címmel. Ezt a címet Würzel és Tim találta ki tíz évvel ezelőtt, már a dalszerzői munkálatok kezdetekor. A döntés nyilvánvaló volt, meg sem fordult már eshetőség a zenészek fejében...

A banda eleinte többnyire olyan dalokat rögzített, melyek eredetileg Würzel '80-as évekbeli szóló-kiadványán, a 'People Say I'm Crazy' albumon szerepelnek. Ezek közt fellelhető egy olyan dal, amit alapvetően Lemmy hangjához szántak - vagy ahogy Würzel mondta: “Lemmy-hez passzolna a leginkább”. Ebből a dalból lett a 'Paradise Turned Into Dust', amit végül valóban Lemmy-vel vettek fel (2015-ben, a los angelesi Paramount Stúdióban, nem sokkal a legenda halálát megelőzően), Tim Atkinson és Steve Clarke jelenlétében. Szintén Lemmy énekelte fel a lemezen utolsóként szereplő, 'Laugh At The Devil' című számot.

Habár több vendég-énekes is feltűnik az albumon (mint például Whitfield Crane az Ugly Kid Joe-ból), a Leader Of Down hivatalos felállását Matt Baker vokalista és Alex Ward gitáros teszi teljessé.

Würzel tragikus, 2011-ben bekövetkezett halála után az életben maradt tagok befejezték a 'Cascade Into Chaos' album munkálatait; mégpedig néhány jóbarátuk, zenésztársuk közreműködésében, tisztelegvén a néhai legenda előtt. Lemmy mellett a néhai Motörhead további két tagja - Phil Campbell (aki 1984-ben ugyanazon a napon csatlakozott a legendás bandához, mint Würzel), Fast Eddie Clarke (aki 2018 óta sajnos szintén nincs köztünk) -, valamint Whitfield Crane, Lee Richards (ex-Godsmack), Bruce Foxton (The Jam) és Cliff Evans (Tank) is vendégszerephez jutott a lemezen.

Tim Atkinson elmondta: “Keserédes érzések kavarognak bennünk most, hogy végre megjelenik ez az album. Nagyon fura érzés, hogy Würzel már nincs köztünk, mert tudom, hogy ő is nagyon izgatott lenne e lemez okán. Hatalmas öröm volt számunkra Würzellel dolgozni - jómagam teljes egysíkon mozogtam vele mindig. Amikor megszületett a 'Paradise Turned Into Dust' című szám, mindketten Lemmy-re gondoltunk; tehát mondanom sem kell, milyen érzelmes pillanatoknak lehettünk tanúi Los Angeles-ben, miközben maga Lemmy énekelte a nótát. Bárcsak Würz is ott lehetett volna... Egyébként csodálatos érzés az is, hogy ilyen sok jóbarát segített ki minket az album munkálatai során - a szívem mélyéről mondok nekik köszönetet. Hallani újra együtt zenélni Phil-t és Würzelt, elmondhatatlanul fantasztikus élmény volt!”.

Az albumra tíz ütős rock-himnusz került fel. A hanganyagot ne más, mint a Motörhead Grammy-díjas producere, Cameron Webb keverte véglegesre, a kaliforniai Maple Stúdióban.

A Leader Of Down 'Cascade Into Chaos' című albumát a los angelesi Cleopatra Records adja ki, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Paradise Turned Into Dust (feat. Lemmy)
02. Cascade Into Chaos
03. People Say I’m Crazy
04. Serial Killjoy (feat. Bruce Foxton)
05. Children Of Disease (feat. Whitfield Crane, Lee Richards, Phil Campbell)
06. Snakebite (feat. Fast Eddie Clarke)
07. Punch And Geordie
08. Feel Good (feat. Cliff Evans)
09. The Killing Rain (Würzel valahavolt utolsó felvétele)
10. Laugh At The Devil (feat. Lemmy, Fast Eddie Clarke)

Az albumot itt lehet megrendelni CD-n, itt pedig LP-n. Ízelítőképpen lentebb elérhető a Lemmy-vel rögzített 'Paradise Turned Into Dust' dal hivatalos videója.

Ez a lemez természetesen egyfajta tribute Würzel és a többi egykori Motörhead-hős részére; egyben egy új kezdet a Leader Of Down zenekar számára, ami - miután lebonyolított egy nagysikerű performanszot a Hard Rock Hell fesztiválon - a Phil Campbell And The Bastard Sons társaságában indul turnéra (2018 novemberében). A banda számára a következő év is meglehetősen sűrű lesz.

Bővebb infók a Leader Of Down zenekarról és a jövőbeni koncertekről a Facebookon olvashatók.


A Motörhead egykori tagjai játszanak a LEADER OF DOWN új lemezén - itt a Lemmy-vel közös 'Paradise Turned Into Dust' dal videoklipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás