Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

CONVENT GUILT - bejelentette második albumát az ausztrál "true-metal" banda


2018-09-11

'Diamond Cut Diamond' címmel jelenik meg a Convent Guilt második nagylemeze. A november 9.-i megjelenésért a Gates Of Hell Records felel.

A 2014-es 'Guns For Hire' folytatását több különböző stúdióban vették fel Sydney-szerte, 2018 első felében. A hangmérnök és a mixer Lachie Vercoe volt; a maszterizálást Patrick Engel látta el, a Temple Of Disharmony Stúdióba. A borítót Lena Richter, a Diamonds and Rust Tattoos munkatársa készítette.

A tracklista:
01. Howling Vengeance
02. Born To Trouble
03. Powder Dry
04. Scream Out Your Heart
05. Bonnie And Clyde
06. Thief In The Night
07. Foxes Run

A 'Diamond Cut Diamond' albumra hét "dal-központú metal-himnusz" került fel, felszerelve erős dallamokkal és NWOBHM-hatásokkal. A Convent Guilt - amit Ian (basszusgitáros-énekes / dalszerző), Andrew és Dario (gitárosok), valamint Brent (dobos) alkot - ezúttal is érzelmekkel és energiával teli, precízen megkomponált anyagot tett le az asztalra, a korai Iron Maiden- / Saxon- / Trespass-rajongók nagy örömére.

Ian szerint a 'Diamond Cut Diamond' dalszerzői munkái egy "organikus folyamat" részei voltak. "A dalszerzés akkor történik, amikor jön magától a dolog, nem pedig akkor, amikor leülök és konkrétan arra fókuszálok" - mondta a frontember. "A 'Diamond Cut Diamond' legrégebbi dalait még a 'Guns For Hire' megjelenése előtt írtuk. Sőt, még az ezeknél újabb dalok is hosszú ideje a tarsolyunkban vannak már. Így tehát hosszú idők volt a dalok precíz elpróbálására, és már az elején felvettük a nyers demókat, hogy a késpbbiekben csak a finom-hangolásra kelljen koncentrálnunk. Szerencsénk is volt, mert ezáltal még tovább tudtuk gazdagítani a dalokat, megőrizvén bandánk nyers energiáját".

Dalszövegi témáját tekintve az új album Ausztrália "gazdag és poros történelmét" dolgozza fel. A 'Diamond Cut Diamond' emellett erős filozófiai koncepciót is magán hordoz. "Legtöbb dalszövegünk a hódítókkal és a leigázottakkal foglalkozik; az ember belső gyengeségét mutatja be. De szó van a válságos időkben pusztító kívülállókról és a közösségi média őrületéről is. Tematikailag tehát egy vegyes bazár ez a lemez, de mint mindig, a szövegek most is integrált részei a banda mivoltának".

Hamarosan közzéteszik az első album-ízelítőket, előrendelési infókat, stb...

A Convent Guilt Facebook-oldala itt érhető el.


CONVENT GUILT - bejelentette második albumát az ausztrál
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás