Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

NATTRAVNEN nevű bandával tér vissza a Massacre egykori frontembere, Kam Lee - hamarosan megjelenik a debüt-album


2018-12-06

A legendás floridai death metal banda, a Massacre, valamint a The Grotesquery frontembere, Kam Lee nemrég bejelentette új projektjét.

A Nattravnen zenekarban Kam Lee (Massacre, Death/Mantas, The Grotesquery, Bone Gnawer) énekel; hangszereken pedig Jonny Pettersson multi-instrumentalista (Wombbath, Ashcloud, Just Before Dawn) játszik.

A Nattravnen 'Kult of the Raven' címmel jelentette be első albumát, amit a Transcending Obscurity Records fog kiadni 2018 legvégén.

Kam Lee így nyilatkozott: "Nagyon izgatott vagyok az első Nattravnen album okán. A The Grotesquery 4. albumának munkálatai közben történt, hogy Rogga Johansson mesélt nekem Jonny-ról; pontosabban arról, hogy éppen énekest keres, aki dalszövegeket ír és felvokálozza új proejktje számait. Lévén Roggával korábban három The Grotesquery albumon is együtt dolgoztunk, barátom tisztában van koncepcionális dalszerzői és szövegíró képességeimmel. Johnny pont ilyen embert keresett maga mellé ahhoz a zenéhez, amit ő maga írt. Egyébként jómagam is ismertem Jonny munkásságát, olyan bandákból, mint a Wombbath, az Ashcloud, a Just Before Dawn és a Henry Kane; így amikor rájöttem, hogy nekem is van esélyem együtt dolgozni ezzel a kiváló zenésszel, rögtön kaptam az alkalmon. Amint pedig meghallottam a zenét, azonnal tudtam, hogy ez a stílus pont passzol az én témáimhoz. Mintha csak az univerzum akarta volna, hogy valami történjen... mert én is pont akkor dolgoztam saját gótikus horror-mesémen, amibe bele akartam szőni egy kis skandináv mítológiát is. Ezután elkezdtünk Jonny-val ötletelgetni, és ő is mesélt nekem egy legendát az Éjjeli Hollóról, amit a nagymamájától hallott gyerekkorában. Ahogy pedig elárulta nekem e mítológiai lény nevét, minde a helyére került. Végül így született meg a banda neve, a Nattravnen; és nem mellesleg az egész koncepció, a történet, a mítológia és minden, ami ezzel a projekttel kapcsolatos".

Jonny Pettersson a következőket tette hozzá: "Ez az album hosszú ideje készülőben van. Sok évvel ezelőtt kezdtem el kidolgozni ezeket a dalokat, de mindig is úgy éreztem, sosem találom meg a megfelelő énekest hozzá... Rogga Johansson (Paganizer, Down Among The Dead Men, stb.) aztán bemutatta nekem Kam-ot, aki rögtön el is fogadta a kihívást. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy vele véglegesíthettem ezt az albumot; és persze az is, hogy ismét együtt dolgozhatok a nagyszerű Transcending Obscurity Records-szal - különösképpen a kiadó főnökével, Kunallal, aki egy végtelenül elkötelezett, pozitív felfogású ember".

A 2018. december 7-én megjelenő 'Kult of the Raven' alább látható borítóját Juanjo Castellano (Carnation, Revel In Flesh) tervezte.

A tracklista:
01. The Night Of The Raven
02. Suicidium, The Seductress Of Death
03. Corvus Corax Crown
04. Upon The Sound Of Her Wings
05. Return To Nevermore
06. From The Haunted Sea
07. The Anger Of Despair When Coping With Your Death
08. Kingdom Of The Nattravnen
09. Kult Av Ravnen

Az alábbi lejátszón meghallgatható és letölthető a 'Suicidium, The Seductress Of Death' című szám, valamint az 'Upon The Sound Of Her Wings' és a 'The Night Of The Raven':

A banda korábban bemutatta első demó-számát, a 'The Night Raven'-t, amiből már kiderült, hogy 2018 végén egy vérbeli blackened death metal album szabadul a világra!


NATTRAVNEN nevű bandával tér vissza a Massacre egykori frontembere, Kam Lee - hamarosan megjelenik a debüt-album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás