Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

'Galvorn' címmel osztott meg új dalt az egykori Imperial Triumphant / Pyrrhon tagok alkotta THOREN


2018-10-10

A progresszív death metal zenében utazó, detroiti származású Thoren együttes 'Gwarth I' címmel adja ki második nagylemezét, november 9-én, a Drylands Records jóvoltából.

A 'Gwarth I' a 2016-os 'Brennenberg' folytatása. A banda debütáló albumán olyan neves vendégzenészek szerepeltek, mint az Obscura egykori géniusza, Fountainhead; a Coma Cluster Void szólistája, John Strieder; illetve a Christopher Burrows dob-mester (szintén Coma Cluster Void).

A Thoren második, 'Gwarth I' című albuma hosszú évek munkájának gyümölcse. A banda az elmúlt hónapokat e 19 dal tökéletesre csiszolásával töltötte. A "sötét, kegyelmet nem ismerő, instrumentális" tételeket végül két részre osztották: a kiadvány második fele, a 'Gwarth II' 2019 elején fog megjelenni. A 'Gwarth I' egyébként a banda első lemeze, amin az ex-Pyrrhon / Malignancy dobos Alex Cohen és az Imperial Triumphant / Secret Chief 3 ütőse, Kenny Grohowski zenél. A két dobos más-más dalokat játszott fel, megosztozva a poszton. 

A "kaotikus, de ugyanakkor precízen megalkotott" dalokból álló 'Gwarth I' egy "instrumentális metal-album a disszonáns black metal és a progresszív death metal színterén". "Ha létezne egy elkorcsosult hibrid, ami a Dysrhythmia és a Behold The Arctopus zenekarokból tevődik össze, akkor az lenne a Thoren 'Gwarth I' albuma", amit nem mellesleg erősen ajánlanak többek közt a Blotted Science, a Gorguts, a Deathspell Omega, a Martyr, a Defeated Sanity, az Electro Quarterstaff és a Penderecki rajongóinak is.

A tracklista:
01. Firith
02. Agarwaen
03. Galvorn
04. Scatha
05. Daleb Dath
06. Angos
07. Ebrietas
08. Kos
09. Tyranny

A 'Gwarth I' teljes stúdió-felállása így néz ki:

Anthony Lipari - gitár (Evilyn, Vihaan)
Joseph Paquette - basszusgitár (Evilyn)
Alex Cohen (Live for Malignancy, ex-Pyrrhon, Epistasis, Involuntary Convulsion) - session-dobok
Kenny Grohowski (Imperial Triumphant, Secret Chiefs3) - session-dobok
Maggie Cocco - session-vokál

Elsőként a 'Tyranny' című single-t mutatták be (ebben a számban Kenny Grohowski dobol); újabban pedig megjelent a 'Galvorn' című dal is. Íme a premierek:


'Galvorn' címmel osztott meg új dalt az egykori Imperial Triumphant / Pyrrhon tagok alkotta THOREN
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás