Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Pénteken új lemezt adott ki Roine Stolt epikus prog-rock bandája, a THE FLOWER KINGS - itt az új dal, a 'High Road'!


2018-11-23

Roine Stolt gitáros / énekes / zeneszerző - akit olyan bandákból ismerhetünk, mint a Transatlantic, az Agents Of Mercy, a Kaipa DC és a The Sea Within idén új The Flower Kings albumot dobott piacra.

A Roine Stolt's The Flower King nevezetű projekt új albuma 'Manifesto of an Alchemist' címmel jelenik meg, 2018. november 23-án, rajta 10 dallal, közel 70 percben. Ez a lemez természetesen abban a stílusban fogant, aminek Roine az egyik legnagyobb mestere: egy nagyzenekari témákkal gazdagon felszerelt, vérbeli prog-rock remekműre kell tehát számítani.

Roine így nyilatkozott: “Eltérően legutóbbi albumaim gyakorlatától - ami egy hosszú hónapokon át tartó stúdiós folyamatot jelent -, ezt a lemezt igencsak rövid idő alatt, gyorsan és gördülékenyen rögzítettük. Hollandiában kezdtük meg a munkálatokat július végén, és augusztus közepére már le is zajlott a végleges keverés! Az új dalokat egyébként meglehetősen "unortodox" módon írtuk: az alapvető dallamokat ötvöztük különböző riff-ötletekkel, melyek már hosszú évek óta itt vannak a polcon... sőt, van köztük olyan is, ami még az első TFK album előtti időkből származik; eddig azonban nem sikerült "otthont" találni nekik egyik bandában sem, aminek az elmúlt 15 évben tagja voltam”.

"A 'Manifesto of an Alchemist' egy nagy ünnep - ünnepe mindannak a stílusnak, ami valaha is része volt a Roine-művek sokszínű, merész és dinamikus dalszerzői és hangszerelési gyárának". “Hasonlóan  az első TFK albumhoz, ezúttal is jómagam énekelek. Ez pedig azért fontos, mert ezek a dalszövegek nagyon sokat jelentenek számomra; bemutatják, miként áltom a világot. Sőt, a gitár-témák nagy része is az én spontán "demó-gitár" játékom, és ugyanez igaz a szinti-betétek javarészére is. Nem szeretek hosszú ideig csiszolgatni egy-egy ötletet, mivel úgy érzem, jóval több erő van az eredeti, meztelen alkotásban; így azt kell megőrizni”.

Az albumon több híres vendégzenész is szerephez jutott - köztük a The Flower Kings állandó kollaborátorai, Jones Reingold, Hans Froberg és Michael Stolt; valamint Rione The Sea Within-beli bandatársai, Marco Minnemann, Max Lorentz, Zach Kamins, Rob Townsend és Nad Sylvan.

A 'Manifesto of an Alchemist' borítóját Shaun Beyond készítette. A lemez megvásárolható limitált digipak CD-n, dupla gatefold LP-n és digitális formában.

01. Rainsong
02. Lost America
03. Ze Pawns
04. High Road
05. Rio Grande
06. Next To A Hurricane
07. The Alchemist
08. Baby Angels
09. Six Thirty Wake-Up
10. The Spell Of Money

A 'Lost America' című szám szöveges videója lentebb megtekinthető. Szintén lentebb érhető el a 'High Road' című szám, valamint egy videó-sorozat, amiben Roine az új album kapcsán nyilatkozik.

Roine a közeljövőben nagyszabású turnéra is "magával viszi" a The Flower Kings dalait - köztük az új szerzeményeket. A zenész elmondta: “Nagyon izgatott vagyok, hogy novemberben végre megjelenhet ez az album; ezzel egyidőben pedig Dél-Amerikában turnézhat a The Flower Kings. A koncertsorozat tartogat nagy meglepetéseket, de annyit elárulhatok, hogy a körútre elkísér Hasse Froberg és Jonas Reingold, valamint bemutatunk két fiatal tehetséget, Zach Kamins billentyűst és Mirko DiMaio dobost. Nem mellesleg a jövőben Európát is megjárjuk; méghozzá a legendás Spock's Beard társaságában!”.

A The Flower Kings idei turnéjának - amit a Spock's Beard társaságában bonyolít le Európában - beosztása itt található meg.


Pénteken új lemezt adott ki Roine Stolt epikus prog-rock bandája, a THE FLOWER KINGS - itt az új dal, a 'High Road'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás