Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Október végén megjelenik az ICARUS WITCH új albuma, a 'Goodbye Cruel World'


2018-09-19

A 2003-ban alakult, Pennsylvania-i metalbanda 6 év szünetet követően tér vissza a színtérre.

2005-ös '​Roses on White Lace' című debütáló EP-jük megjelenése után az ​Icarus Witch​ tagjai közel tíz éven keresztül alkottak maradandót a nemzetközi heavy metal-színtéren. 2016-ban - öt stúdióalbum, és számtalan koncert után - a banda teljes mértékű átalakuláson esett át, miután Jason Myers alapító / basszusgitáros a Massachusetts-i Salem-be költözött, hogy "beteljesítse spirituális önmegvalósítását".

Lévén az utóbbi 4-6 évben kevésbé volt aktív az Icarus Witch, Dave Watson gitáros-producer tévés karrierbe kezdett (elsősorban WWE-közvetítéseket vállalt), és tovább csiszolgatta saját bandája, az Argus pályafutását. Ennek következményeképpen, nem sokkal később átmeneileg ki is lépett az Icarus Witch-ből, hogy minden energiájával egyéb projektjeire fókuszálhasson. Ez az állapot azonban 2017 elejéig tartott; amikor is Myers kedvet kapott a banda újonnani feltámasztásához.

Az Icarus Witch magja (amit Myers mellett Quinn Lukas szólógitáros és Christopher Shaner énekes alkot) azonban továbbra is tartotta egymással a kapcsolatot. Az újonnani összeállás eredményeképpen megtalálták új dobosukat, Jon Rice (Skeletonwitch, Job For A Cowboy, Scorpion Child) személyében; habár ő nem teljes értékű tagja a bandának; session-zenészként vesz részt a projektben.

Az Icarus Witch tehát három-tagú bandaként tért vissza 2017-ben. Első tavalyi koncertjüket az Amorphis és a Swallow The Sun közös, Pittsburgh-i buliján adták, március 19-én. Emellett már ekkor bejelentették azt is, hogy hamarosan nekilátnak visszatérő albumuk munkálatainak.

Időközben azonban Shaner kilépett a bandából; így új énekest kellett keresni. Az új frontembert 2018 elejére találták meg, Andrew D’Cagna személyében - az ő neve többek közt olyan népszerű underground bandákból lehet ismerős a metal-rajongóknak, mint például a Brimstone Coven és az Ironflame; illetve szóló-projektjeivel is nagy sikereket arat.

"Miután az Ironflame-ben együtt dolgoztam Andrew-vel, nem véletlen, hogy az új Icarus Witch dalokat is az ő hangjával képzeltem el először..." - nyilatkozta Quinn Lukas gitáros, aki az Ironflame turné-gitárosa. "Andrew hangja rendkívül dallamos, közben pedg érces és tökös is".

Andrew hozzátette: "Egyszerre vagyok hálás és izgatott, lévén részese lehetek az Icarus Witch új érájának. Ez a lehetőség új horizontokat nyitott számomra, mint énekes - remélem, hogy hangommal újabb dinamikus elemeket viszek a banda zenéjébe".

Elindulhattak tehát az új lemez dalszerzői és stúdiós munkálatai. Ennek kapcsán Myers elmondta: "Másfajta zenei megközelítéssel álltunk ezúttal a dolgokhoz; ezért olyasvalakivel szerettünk volna együtt dolgozni, aki integrált része a klasszikus metalzenének, de jó a füle a modern produkciókhoz is. Létezik egy olyan album, ami hangzás tekintetében Quinn-nek és nekem is örökös kedvencem; ez pedig a Queensrÿche 'Rage For Order' lemeze; így tehát fel is kerestük álom-producerünket, Neil Kernon-t. A tény, hogy ő producelte a klasszikus Kansas és Lynch Mob albumokat is; egyúttal pedig olyan kortárs bandáknak is besegített, mint a 3 Inches Of Blood és a Cauldron, logikussá tette a lépésünket, miszerint vele kelle elkészítenünk ezt a "dark AOR / prog-metal" hibridet...".

D’Cagna saját maga végezte el a vokál-témák stúdiós munkáit (az Ohio-i Sacred Sound Recording falai között). A gitár-, a basszus- és a dob-témákat pedig Kernon és Pittsburgh egyik legkeresettebb hangmérnöke, Shane Mayer (Deathwhite, Post Mortal Possession) közreműködésében rögzítette a banda, Cerebral Audio Stúdióban. A végső simításokat az Atlanta-beli "stúdió-sztár", Brad Cox, valamint a svéd Eclipse együttes producer-frontembere, Erik Martensson végezte el.

Az Icarus Witch új albuma a 'Goodbye Cruel World' címet kapta. A lemezt 2018. október 26-án adja ki a Cleopatra Records, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Goodbye Cruel World
02. Misfortune Teller
03. Lightning Strikes
04. Mirage
05. Through Your Eyes
06. The Flood
07. Silence Of The Siren
08. Possessed By You
09. Antivenom
10. Until The Bitter End

A banda már korábban megosztotta az album címadó dalát, aminek videóját a fentebb említett Cerebral Audio stúdióban forgatták. Újabban megjelent a 'Misfortune Teller' című szám is, ami egy "képmutató megalománról" szól. Íme a premierek:

Az alábbi videóban Myers és Lukas nyilatkozik az új album inspirációiról, munkálatairól:


Október végén megjelenik az ICARUS WITCH új albuma, a 'Goodbye Cruel World'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás