Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

John Ricci gitáros távozott az EXCITER zenekarból - helyét Daniel Dekay vette át


2018-10-15

Az úttörő kanadai speed-thrasherek néhány napja bejelentették, hogy megválnak eredeti gitárosuktól, John Ricci-től...

Allan Johnson basszusgitáros szeptember közepén elmondta: "Kemény hírekkel szolgálunk az Exciter-táborból! Köszönhetően néhány professzionális és személyes különbözőségnek, John Ricci úgy döntött, kilép a csapatból. Ezúton szeretném közölni a rajongókkal, hogy Dan Beehler és jómagam a továbbiakban sem állunk le a dalszerzéssel és a stúdiós munkákkal; viszont néhány koncertet el kell halasztanunk addig, amíg meg nem találjuk a megfelelő gitárost. Lévén én magam vagyok az eredeti Exciter Facebook-oldal adminisztrátora, a jövőben is posztolni fogom az aktuális híreket, hogy folyamatosan fenntartsuk bandánk örökségét, és mindazt, amit elértünk négy és fél évvel ezelőtti újjáalakulásunk óta. Ugyanitt még annyit közölnék, hogy jószerencsét és jó egészséget kívánunk John-nak".

Egy hónappal később meg is találták az új gitárost, egy régi jóbarátjuk, Daniel Dekay (Diemonds, BangerTV) személyében. Az új felállás rögtön neki is látott a dalszerzésnek!

Az Exciter eredeti felállása 2014 áprilisában állt újra össze, a németországi Keep It True fesztiválon. A csapat klasszikus felállása - azaz John Ricci gitáros, Dan Beehler dobos-énekes és Allan Johnson basszusgitáros - 2015-ben megjárta Németországot, Svédországot és Dél-Amerikát is, 2016-ban pedig hazájukban, Kanadában is színpadra álltak (a legendás montréali Foufounes Électriques színpadán). A reunion-turné ezután is folytatódott - idén felléptek többek közt a karib-tengeri 70000 Tons Of Metal hajó-fesztiválon is.

Az Exciter ezen felállása három klasszikus albumot rögzített: a 'Heavy Metal Maniac' (1983), a 'Violence and Force' (1984) és a 'Long Live the Loud' (1985) lemezek megjelenése után lépett ki először a csapatból Ricci. Helyére akkor Brian McPhee érkezett. A zenekar legutolsó albuma, a 2010-ben megjelent 'Death Machine' már ismét Ricci-vel készült, viszont ezesetben ő volt az egyetlen eredeti tag.


John Ricci gitáros távozott az EXCITER zenekarból - helyét Daniel Dekay vette át
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás