Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Először jelenik meg bakeliten a DREAM EVIL első albuma, a 'Dragonslayer'


2018-09-19

A svéd metalbanda klasszikussá vált, 'Dragonslayer' című albumát az Inner Wound Recordings adja ki először LP-változatban.

A Dream Evil zenekart 1999-ben alapította az azóta világhírűvé vált producer, Fredrik Nordström, valamint az akkoriban még ismeretlen görög gitárvirtuóz, Gus G. (Firewind, Ozzy). A tehetséges zenész-páros azt a Niklas Isfeldt-et vette be énekesnek, aki háttér-vokálozott a HammerFall klasszikus debüráló albumán (amit szintén Nordström producelt). A basszusgitáros Peter Stålfors lett; dobosnak pedig egy veterán muzsikust, Snowy Shaw szánták (aki eredetileg nem volt hivatalos tagja a bandának, csak session-zenészként szerepel az első Dream Evil albumon).

A bandát egyébként eredetileg DragonSlayer-nek hívták, de első nevesebb kiadójuk, a Century Media változtatásra kényszerítette őket (marketing szempontból klisének érezték a "Dragon" szót). Így végül Dream Evil lett a banda neve (egy klasszikus Dio-album nyomán; debütáló albumuk pedig megkapta a 'Dragonslayer' nevet. 

A 'Dragonslayer' azóta vérbeli metal-klasszikussá vált, köszönhetően az ezredforduló környékén jellemző, tipikus skandináv power metal-stílusnak, ami egyedülálló dalszerzői és magas szintű zenészi készségekkel párosult... nem is beszélve a Century Media professzionális promóciós tevékenységeinek.

Lévén akkoriban éppen nem volt divat az LP-formátum; így eredetileg csak CD-n és kazettán jelent meg az album. 16 évet kellett várni, mire újra forradalmát élte a bakelitlemez; ezért az Inner Wound Recordings most elhatározta, igazságot tesz: 2018. november 9-én (a történelem során először) megjelenik LP-n is a kultikus 'Dragonslayer' album!

Az Inner Wound 500 példányszámra limitáltan adja ki újra az albumot (300 fekete és 200 fehét színű lemezen), az alább olvasható dallistával:

A-oldal
01. Chasing The Dragon
02. In Flames You Burn
03. Save Us
04. Kingdom Of The Damned
05. The Prophecy
06. The Chosen Ones

B-oldal
01. Losing You
02. The 7th Day
03. Heavy Metal In The Night
04. H.M.J.
05. Hail To The King
06. Outro

Érdekességképpen hozzá kell fűzni a 'Dragonslayer' albumhoz, hogy az 'Outro' című záró-tétel a Göteborgi Filharmonikus Vonószenekar próbája során került rögzítésre (tehét nem egy professzionális felvételről van szó). Maga a gitáros-producer Fredrik Nordström döntött úgy, hogy poénként szerepeljen ezt a "mókás kompozíció" a lemez végén, mivel elmondása szerint "sosem szerette a hosszú fel- és levezető nótákat".

...és hogy még inkább kedvet csináljunk; itt a teljes, eredeti album-stream:

A Dream Evil nem mellesleg a tavalyi évben adta ki visszatérő, hatodik nagylemezét, amit stílszerűen 'SIX' címmel láttak el - erről bővebben itt írtunk.


Először jelenik meg bakeliten a DREAM EVIL első albuma, a 'Dragonslayer'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás