Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [344. rész]


2018-09-26

Így szól a vérbeli dark-metal zene!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 344. rész

NACHTBLUT - 'Wie Gott Sein'

A Nachtblut egy 2005-ben alakult, német melodic black / gothic metal banda, Osnabrück városából.

A Nachtblut első albuma, a 'Das erste Abendmahl' 2007 márciusában jelent meg, független gondozásban. Ez a lemez jóval inkább hajazott a '90-es évekbeli, nyers black metal műfajra, mint a banda jelenlegi, dallamosabb és gótikusabb megszólalására.

Második lemezük 'Antik' címmel jelent meg 2009 legelején. Ezen az albumon az előzővel azonos felállás - vagyik Askeroth énekes, Skoll dobos, Greif gitáros, Sacerdos basszer és Lymania billentyűs zenél. Az 'Antik' címadó dalához elkészült a banda első hivatalos videoklipje.

A következő lemezt már az osztrák Napalm Records adta ki, 2012 májusában, 'Dogma' címmel. Ezen az albumon modernebb hangzással operál a banda: eredeti, Cradle Of Filth-re hajazó stílusukat néhány "mainstream", Rammstein-féle elemmel színesítik. A 'Dogma' hangzásilag és minden egyéb tekintetben professzionálisabb elődjeinél - a lemezborítót például a híres Stefan Heilemann (Atrocity, Epica, Kamelot, Leaves' Eyes, stb.) tervezte.

Újabb szintlépés a 2014-es 'Chimonas' album, ami egy új felállás mutatkozott be; lévén a basszer Sacerdos-t azóta leváltotta Trym. Vendégként az egyik számban ('Wien 1683') szerepelt a Varg frontembere, Philip Seiler. Videoklip a 'Wie Gott sein' című dalhoz készült.

2017 elején három vadonatúj single-dallal vezették fel a banda következő nagylemezét: mind az 'Amok', a 'Lied für die Götter' és a 'Multikulturell' felkerült az 'Apostasie' albumra, ami a Nachtblut ötödik nagylemeze. Az új albumot a legendás hamburgi Chameleon Stúdióban rögzítették - ez minden eddigi kiadványuk dühösebb és durvább. "Ha nem lenne itt-ott elrejtve a dalokban némi furulya-, zongora- és cselló-játék, a gyenge idegzetűek minden bizonnyal kikészülnének az album hallgatása közben". Az 'Apostasie' 2017. október 13-án jelent meg, a Napalm Records jóvoltából.

A Nachtblut a 2017-es év végét és a teljes 2018-as évet turnézással töltötte - idén szeptemberben például egy nagyszabású kínai körút valósul meg.

Bővebb infók, aktualitások: www.facebook.com/Nachtblutgefluester

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [344. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás