Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

NORTHTALE - itt a friss videoklip Bill Hudson gitáros új bandájától!


2019-09-13

Az Udo Dirkschneider bandájából nemrégiben távozott amerikai gitáros, Bill Hudson - aki egyben tagja a Circle II Circle-nek és a Trans-Siberian Orchestrának is - új bandával debütált.

Hudson új, NorthTale nevezetű bandájának felállása így néz ki:

Bill Hudson - gitár
Christian Eriksson (ex-Twilight Force) - ének
Patrick Johansson (ex-Yngwie Malmsteen, ex-W.A.S.P.) - dobok
Jimmy Pitts (Eternity's End, Fractured Dimension) - billentyűk
Mikael Planefeldt (Streamline) - basszusgitár

A banda neve egy Facebook-os szavazáson dőlt el. Az 1500 ajánlásból Hudson-ék kiválasztottak tizet - ezek közül a legtöbb szavazatot elérő névvel látták el a projektet.

Hudson elmondása szerint a NorthTale "azt a feelinget igyekszik felébreszteni, amit akkor éreztünk, amikor először hallottuk meg első kedvenc power metal bandánkat". "Különösen a '90-es évek végének nagyjaira kell gondolnunk, amikor a Stratovarius, a Helloween, a Blind Guardian és a Gamma Ray dalszerzői munkássága csúcsán járt!".

A NorthTale néhány napja elkészítette debütáló albumát, ami 'Welcome to Paradise' címmel jelent meg 2019. augusztus 2-án, a Nuclear Blast jóvoltából (amely kiadóval április elején kötött szerződést a csapat). A lemez keverését és maszterizálását Pontus Norgren (Hammerfall, Talisman), valamint Damien Rainaud (Dragonforce, Baby Metal) és Dewayne Hart (Kinlin) végezte el. A munkálatokat a banda Facebook-oldalán lehetett figyelemmel követni.

Íme a 'Welcome to Paradise' borítója (amit Felipe Machado tervezett) és tracklistája:

01. Welcome To Paradise
02. Higher
03. Follow Me
04. The Rhythm of Life
05. Time To Rise
06. Way Of The Light (bónusz track)
07. Shape Your Reality
08. Everyone's A Star
09. Sirens' Fall
10. Bring Down The Mountain
11. Playing With Fire
12. If Angels Are Real
13. Even When

A lemez első ízelítőjeként jelent meg a 'Shape Your Reality' című szám szöveges klipje:

Újabban napvilágot látott a 'Higher' és a 'Sirens' Fall' dalok szöveges klipje és az 'Everyone's A Star' hivatalos videója is:

Kedvcsinálóképpen Hudson közzétett három playthrough-videót is, amiben a 'Higher', a 'Sirens' Fall' és a 'Bring Down The Mountain' című számokat prezentálja:

A NorthTale nem mellesleg nem csak az audió-rendszereket támadja meg, de a világ színpadait is célba veszi. Első nyilvános fellépésük a Sabaton saját szervezésű fesztiválján fog megvalósulni, 2019. augusztus 14. és 15. között. Ezt követően két koncertet adnak Tokióban, az Evoken fesztiválon (augusztus 31-én és szeptember 1-én); hamarosan pedig bejelentik az első lemezbemutató turnét...

Az utóbbi időben Accept-klasszikusokkal turnézó énekes, Udo Dirkschneider 2018 áprilisában vált meg bandája gitárosától, az amerikai származású Bill Hudson-tól. "A szakítás oka az volt, hogy más-más individuális elképzeléseink vannak a jövőre nézve. Ettől függetlenül természetesen egyik oldalon sincs semmilyen negatív érzés a másik irányába" - olvasható Udo közleményében. "Bill a továbbiakban új projektjére; míg az U.D.O. és a Dirkschneider banda egy új gitáros felkutatására fog koncentrálni".

Hudson így szólt: "Nem tudok sok mindent hozzátenni a banda közleményéhez: bizonyos dolgokat másképpen látunk, ezért úgy döntöttünk, a jövőben külön utakon járunk majd. Ezúton szeretnék nyilvánosan is köszönetet mondani ennek a legendának, akit Udo Dirkschneider-nek hívnak, amiért mellette állhattam a színpadon, több mint 100 buli során, a világ minden táján. Egyúttal köszönet illeti barátaimat, Sven-t, Fitty-t, Andrey-t és a teljes stábot is. Köszönöm, hogy a család tagja lehettem. Hamarosan találkozunk valahol! Sőt, már az I Am Morbid jelenlegi dél-amerikai turnéján, valamint a nyári európai fesztivál-körúton is elcsíphettek engem!".

Bill Hudson - aki nem mellesleg jelenleg is tagja a Circle II Circle-nek, a Jon Oliva's Pain-nek, a Stardust Reverie-nek, a Consortium Project turné-felállásának, valamint az I Am Morbid-nak - 2017 és 2018 között volt tagja mind az U.D.O. zenekarnak, mind az Accept-nótákkal turnézó Dirkschneider együttesnek. Előtte Kasperi Heikkinen (ex-Amberian Dawn, Beast In Black) gitározott Udo szólóbandájában; jelenleg pedig Dee Dammers tölti be ezt a posztot.


NORTHTALE - itt a friss videoklip Bill Hudson gitáros új bandájától!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás