Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

ALL THAT REMAINS - megtalálták a néhai gitáros, Oli Herbert utódját; vele készült az új videoklip (premier)


2019-04-03

A massachusettsi metalbanda egyik alapítója / dalszerzője / gitárosa, Oli Herbert október közepén hunyt el váratlanul, 44 éves korában. A zenekar mostanra találta meg Oli utódját.

A banda február elején kiadott egy Facebook-közleményt, miszerint innentől fogva Jason Richardson lesz a szólógitáros, betöltvén az októberben elhunyt Oli Herbert helyét.

"Az All That Remains ezúton szeretné leszögezni, hogy a gitárok mögött ezentúl hivatalosan is Jason Richardson áll. A végleges döntés előtt direkt lemondtunk néhány interjút - emiatt most elnézést kérünk. Jelen pillanatban azonban rendkívül boldogok vagyunk, hogy Jason immár hivatalos tagja bandánknak, és izgatottan vágunk bele a turnéba, aminek során bemutatjuk az új tagot a közönségnek is!".

Az All That Remains új felállása február végén indult nagyszabású észak-amerikai turnéra, az Attila zenekar, az Escape The Fate és a Sleep Signals társaságában. Az áprilisig tartó körúton a főbanda aktuális, 'Victim of the New Disease' című albumát mutatja be. A teljes beosztás itt érhető el.

Az All That Remains tavaly októberben a következőket közölte: "Lesújtva értesültünk arról, hogy a barátunk, gitárosunk és az All That Remains alapító tagja, Oli Herbert elhunyt. Oli egy hihetetlenül tehetséges gitáros és dalszerző volt, az észak-keleti rock/metal világ egyik meghatározó alakja. Kétségtelen, hogy hatása tovább áll majd az életünkben és a zenei világokban... A zenekar és a család arra kér mindenkit, hogy tartsák tiszteletben a magánéletüket, és hogy Oliról az óriási zenéivel emlékezzetek meg".

Oli özvegye, Beth (akivel 2004 óta voltak házasok) az alábbi nyilatkozatot osztotta meg közösségi oldalain: "Hello mindenki, Beth vagyok, Oli özvegye. Köszönet mindenkinek a kedves gondolatokért és szavakért. Nem szeretnék részletekbe menni, amíg teljes képet nem kapunk a történtekről, de amint bővebb információkkal szolgálhatunk, kiadjuk a hivatalos családi közleményt. Ezúton kérünk titeket, hogy tartsátok tiszteletben a család magánszféráját. Köszönjük".

A TMZ riportja szerint Herbert-et egy mesterséges tó mellett találták holtan, Stafford Springs-i lakhelye közelében. Miután a halottkémek megvizsgálták az esetet és elvégezték a boncolást, megállapították, hogy a halál pontos okát fulladás okozta.

Beth későbbi közleménye így szól: "A halál oka: fulladás. A toxikológiai riport pedig kimutatta, hogy a genetikailag mániákus depresszióval küzdő Oli saját maga igyekezett kezelni betegségét. Anti-depresszánsokat és altatók maraványait találtak szerveztében. Ő is ugyanazokat a nyugtatókat szedte, melyeket korábban a közeli hozzátartozóinak is felírtak. Ez azt jelenti, hogy Oli elvileg tisztában volt azzal, milyen következményekkel jár a "kezelése". Orvoshoz sosem járt, hogy hivatalosan is felállíthassák a diagnózist, pedig rendszeres vizsgálatokra lett volna szükség... ez megmagyarázza azt is, miért viselkedett rendszeresen furcsán, szétszórtan"...

Habár az All That Remains leszervezett egy emlék-koncertet Oli részére, ez végül elmaradt, lévén Beth-et és családját "rendszeres fenyegetések érték az elmúlt hetekben".

Oli Herbert 1998-ban alapította a zenekart, Phil Labonte frontemberrel közösen. Az All That Remains azóta nyolc albumot adott ki, amelyek egymillió példányban keltek el világszerte.

Az együttesnek 2018. november 9-én jött ki a legújabb lemeze, 'Victim of the New Disease' címen (erről itt írtunk). Ezen az albumon szerepelnek Herbert utolsó gitár-témái... de az albumot természetesen a zenész emlékének ajánlják.

Az új lemezről jelent meg április elején az 'Everything's Wrong' című szám hivatalos klipje, amiben már az új gitáros, Jason Richardson látható. Íme a premier:


ALL THAT REMAINS - megtalálták a néhai gitáros, Oli Herbert utódját; vele készült az új videoklip (premier)
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás