Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [351. rész]


2018-10-20

Dark metal for dark minds

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 351. rész

DAWN OF RELIC - 'Masquerade Of Sickness'

A Dawn Of Relic egy finn black / death metal banda, amit Jukka Juntunen alapított 1993-ban. A csapat első nagylemeze 'One Night in Carcosa' címmel jelent meg 1999-ben, a Wicked World Records és az Earache Records gondozásában. Ezen az albumon két session-énekes - Nazgul (ex-Horna, Satanic Warmaster) és Mika Tönning (ex-Catamenia) szerepel.

A következő album, a 'Lovecraftian Dark' csak négy évvel később, 2003-ban jelenhetett meg, lévén a banda kiadót váltott; átigazolt a Season Of Mist-hez. A lemez címe utalás a legendás horror-szerzőre (H. P. Lovecraft); lévén elsősorban az ő munkássága ihlette a banda dalainak nagy részét.

A Dawn Of Relic utolsó, harmadik nagylemeze, a 'Night on Earth' 2005-ben jelent meg. Ezen a stúdióalbumon Kai "K.J. Khaos" Jaakkola (Deathbound, Deathchain, The Duskfall) énekel; a dalszövegek javarészét pedig a dobos, Jukka Juntunen szerezte.

2005 novembere után a Dawn Of Relic nem állt színpadra, mivel a bandának felállásbeli problémái adódtak. Jukka Juntunen bandavezér ezért inkább újjáélesztette másik zenekarát, a 2002-ben alakult Valucian-t (melybe bevett néhány korábbi Dawn Of Relic-tagot is).

A Dawn Of Relic 2009-ben vált ismét aktívvá. A zenekar azév nyarán fellépett a Jalometalli fesztiválon; ahol a frontembert a következő tagok kísérték: Rami Keränen, Sampo Heikkinen (Loopwork, Dark Flood) és Ville Lind (Cryptid, Seith).

Azóta a banda nem adott hírt magáról; igaz, hivatalosan a feloszlást sem jelentették be... 

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [351. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás