Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Január 31-én jelenik meg a nyolcadik AMBERIAN DAWN album, az "ABBA-metal" stílusú 'Looking For You' - itt a címadó dal videoklipje!


2020-01-17

A finn szimfónikus metal banda 'Looking For You' címmel osztotta meg új számát.

Az Amberian Dawn nyolcadik nagylemeze, a 'Looking For You' 2020. január 31-én lát napvilágot. Ezen az albumon egy új, de ugyanakkor könnyen beazonosítható hangzással találhatjuk szembe magunkat; egy valódi zenei univerzummal, amiben egy új műfaj születik meg: ez az ABBA-Metal! A 'Looking For You' lemezen gondosan kidolgozott, makuláns hangzású, fülbemászó és libabőrt okozó metal-himnuszok hallhatók. A Tuomas Seppälä mester és Capri énekesnő vezette együttes sokszínű zenei megoldásai és különleges dalszövegei egy "addiktív koktélt" eredményeztek, melynek habja az ABBA 'Lay All Your Love On Me' című klasszikusának feldolgozása.

Az Amberian Dawn stílusa néhány év alatt power metalról szimfó-metalra váltott; most azonban egy újabb stílust kevertek ebbe az elegybe: ezúttal tehát még dallamosabb, még több billentyű-játékkal felszerelt, ABBA-hatású metal-dalcsokorra kell számítani. A hangzás perfekcionizálásához pedig egy díjnyertes finn billentyűst (Kebu) alkalmaztak, aki Seppälä egébként is sokoldalú játékát gazdagítja.

A 'Looking For You' megjelenik digipak CD-n, digitálisan és limitált bakeliten is. Az előrendeléséket itt lehet leadni.

A tracklista:
01. United
02. Eternal Fire Burning
03. Looking For You
04. Two Blades
05. Symphony Nr. 1 Part 3 - Awakening (feat. Fabio Lione)
06. Go For A Ride
07. Butterfly
08. Universe
09. Lay All Your Love On Me (ABBA feldolgozás)
10. Au Revoir
11. Cherish My Memory (ramaszterizált dal) [bónusz track]

Az első új single-dal, a 'United' lentebb elérhető szöveges videó formájában. Ez a lyric-vdeió a '80-as évek futurista világába kalauzolja el a hallgatót.

A 'Lay All Your Love On Me' című ABBA-feldolgozás szöveges klipje itt tekinthető meg:

Az új album címadó dalának hivatalos klipje lentebb megtekinthető.
"Ez az új lemezünk koronázási ékszere!
Ez a dal tökéletesen megmutatja, miről is szól az úgynevezett "ABBA-Metal": kísérteties és drámai billentyű-témák, erős dallamok és rengeteg vokál. Egy finn szintetizátor-művész, Kebu segített nekünk abban, hogy elérük ezt a csodálatos vintage billentyű-hangzást. Mélyen belevetettük magunkat a '80-as évek synth-zenei világába, és ezt forgattuk át az Amberian Dawn-univerzumba".

A bónusz track-ként szereplő 'Cherish My Memory' dal új verziójához nemrég videoklipet forgatott a banda. Íme a premier:

Az Amberian Dawn legutóbbi nagylemeze 2017. november 10-én jelent meg, 'Darkness of Eternity' címmel, az osztrák Napalm Records jóvoltából - erről bővebben itt írtunk.


Január 31-én jelenik meg a nyolcadik AMBERIAN DAWN album, az
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás