Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Új videoklipet mutatott be a Katatonia ex-gitárosával felálló THENIGHTTIMEPROJECT


2020-06-05

A svéd Thenighttimeproject zenekar - aminek tagja az egykori Katatonia gitáros Fredrik "North" Norrman - a Debemur Morti Productions kiadó jóvoltából adta ki új albumát a tavalyi évben.

Fredrik Norrman Thenighttimeproject nevezetű bandája hű maradt a gitáros gyökereihez: egyfajta "nosztalgikus kalandozásnak lehetünk tanúi a Katatonia korábbi munkásságának ösvényein".

A zenekar 2016-ban adta ki debütáló albumát (az Aftermath Music jóvoltából), 2017-ben pedig bemutatott egy 'Anti Meridian' című single-t. A svéd kvartett tavaly a második nagylemezt készítette el - ezt már a Debemur Morti Productions adta ki, 2019. június 28-án.

A Thenighttimeproject jelenlegi felállása így néz ki:

Alexander Backlund (Katatonia) - gitár, vokál
Fredrik Norrman (Katatonia) - gitár
Mattias Norrman (Letters From The Colony) - basszusgitár
Jonas Sköld (Letters From The Colony) - dobok

Az új albumon - ami a 'Pale Season' címet kapta - egy "sötét, színtelen világot" ismerhetünk meg, különféle "emberi lelki-fájdalmak és gyerekkori érzelmek" révén. Más szóval ez a lemez "az emócionális spektrum széles skáláján elveszett pillanatokat" eleveníti fel. Zenei tekintetben a Porcupine Tree, az Opeth, az Anathema, a Katatonia és az A Perfect Circle hangzása vegyül ezen az album, ami a maga módján azonban mégis rendkívül egyedi.

A 'Pale Season' felvételei a Valley Sound / Nailvillage stúdiókban zajlottak. A keverést Alexander Backlund (Nailvillage), a maszterizálást pedig Tony Lindgren (Fascination Street Studios) végezte el. A lemezborító Denis Forkas, a dizájn pedig Kadriel Betsen műve.

A tracklista:
01. Hound
02. Rotting Eden
03. Binary
04. Final Light
05. Embers
06. Pale Season
07. Anti Meridian
08. Signals In The Sky
09. Meridian

Az új lemez megjelent CD-n, LP-n és digitális változatban is. Az első két ízelítő, az 'Embers' című szám hivatalos audiója és a 'Final Light' dal kisfilmje (amit a Dronicon Films stábja rendezett) itt elérhető:

Alább elmerülhetünk az 'Anti Meridian' videoklipjében is; megtekinthetjük a 2020 júniusában megjelent 'Embers' videoklipet; valamint meghallgathatjuk a teljes albumot:


Új videoklipet mutatott be a Katatonia ex-gitárosával felálló THENIGHTTIMEPROJECT
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás