Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [354. rész]


2018-10-31

A nemzetközi goth-zenei színtér egyik legalulértékeltebb bandája zenél ma.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 354. rész

LACRIMAS PROFUNDERE - 'My Release In Pain'

A Lacrimas Profundere (a név az angol "Deep Tears" kifejezés latin megfelelője) egy német goth-metal csapat, amely 1993-ban alakult Oliver Nikolas Schmid gitáros és öccse Christopher (ének) vezetésével.

Az alapítás óta a két Schmid-gyerek köröl sűrűn cserélődtek a tagok, sőt 2007-ben Christopher Schmid is bedobta a törülközőt, majd kiválása után rögtön basszert is cserélt a zenekar. A basszusgitárt azután az eredetileg a kilépett énekes helyére felvett Peter Kafka vette át, és ismét új énekes után néztek. A posztot Rob Vitacca nyerte meg. A 2008. június 27-én megjelent 'Songs for the Last View' című lemezen már ő énekel.

Az eddig felsorolt tagokon kívül Tony Berger (gitár) és Korl Furmann (dobok) teljesített még szolgálatot a csapatban. A fentebb említett lemezzel együtt összesen 11 nagylemezük jelent meg, a 1999-es 'Memorandum' óta a szűkebb szakmai körökben elismert Napalm Records istállójának állandó tagjai.

A rockzenei szaksajtó a 2001-es 'Burning: a Wish' című lemezük megjelenése után kezdte emlegetni a nevüket, de az igazi sikert és a szélesebb körű ismertséget a 2004-es 'Ave End' hozta meg számukra. A Lacrimas Profundere ekkor már olyan nevek mellett lépett fel, mint a Paradise Lost, az Amorphis és a The 69 Eyes. A fejlődés töretlen volt: eddigi legjobb munkájukként a 2006-os 'Filthy Notes for Frozen Hearts' című lemezüket szokás emlegetni, amit a híres producer John Fryer közreműködésével készítettek. Az említett úr akkoriban egybek közt példának okáért az alábbi csapatok hangzásáért volt felelős: HIM, Paradise Lost, Nine Inch Nails, Cradle Of Filth és Depeche Mode. A csapat saját jellemzése szerint ez az album a Guns N' Roses 'Appetite for Destruction'-jének goth-ekvivalense, és valóban professzionális munkának számít, lévén, hogy egyre jobb és jobb technikai feltételeket kaptak a kiadótól a lemezeik elkészítéséhez az elmúlt évek szorgalmas munkája és jó teljesítménye fejében. 

Rob Vitacca énekessel további három stúdiólemezt rögzített a csapat. A legutóbbi 2016-ban jelent meg, 'Hope Is Here' címmel, a német Oblivion (SPV) kiadó jóvoltából. Ez a zenekar első koncepcionális albuma; ami egy magányos, erdőben élő kisfiú történetét mutatja be.

Újabb változás a banda életében, 2018 májusában következett be. Rob Vitacca énekes - egyéb elfoglaltságaira hivatkozva - kilépett a csapatból, helyét pedig a fiatal Julian Larre vette át. A Lacrimas Profundere új felállása - a banda 25. évfordulója alkalmából - egy új nagylemezen dolgozik. A bandavezér Oliver Nikolas Schmid szerint a 2019-ben megjelenő album visszatérés lesz a 'Burning: a Wish' súlyosabb, doom-osabb vonalához.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [354. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás