Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

WHITECHAPEL - itt a 'Doom Woods' című dal animációs videoklipje!


2020-06-24

A Tennessee-beli deathcore banda egy évvel ezelőtt adta ki hetedik sorlemezét, 'The Valley' címmel. Ennek egyik dalát filmesítették meg animációs formában.

Alább elérhető a 'Doom Woods' című szám újonnan megjelent, animációs videoklipje. Ez a dal a banda aktuális, 'The Valley' (2019) című stúdióalbumán található meg.

Alex Wade gitáros így nyilatkozott: "Nagyon izgatottak vagyunk, hogy bemutathatjuk a 'Doom Woods' animációs videóját. Az utóbbi hetekben rengeteg szabadidőm volt, mivel turnézni nem tudtunk; ezért úgy gondoltuk, összeállítunk egy kis vizuális reprezentációt a 'The Valley' album záró-tételéhez. Totálisan elégedettek vagyunk a dizájn-csapat munkájával, és reméljük, Ti is élvezni fogjátok ezt a videót! Ezáltal újabb mélységekkel gazdagodik ez a dal".

A Whitechapel legutóbbi digitális kislemeze, a 'Hickory Creek' (ami 2020 áprilisában jelent meg) a címadó dal akusztikus változatát tartalmazza. E dal eredeti verziója szintén a banda 2019-es, 'The Valley' című nagylemezén szerepel.

Phil Bozeman énekes így nyilatkozott: "Ha valamelyik dalunkat akusztikussá kell változtatnunk, akkor az biztos, hogy a 'Hickory Creek' lesz. Rendkívül élvezetes volt számunkra ez a projekt sok szempontból is, és reméljük, hogy Ti is ezt az élvezetet élitek meg ezt a felvételt hallván, ezekben a nehéz időkben".

A 2019. március 29-én megjelent (Metal Blade Records) 'The Valley' producere ismét Mark Lewis (Cannibal Corpse, The Black Dahlia Murder) volt. A lemezborítót a Branca Studio munkatársai készítették. A "The Valley" lemezcím utalás a Tennesee-beli Knoxville-ben található Hardin-völgyre, ahol Phil Bozeman, a banda énekese felnőtt. Az új dalokban az egyén küzdelmeit, gyötrelmeinek okait és megoldásait ismerhetjük meg.

Phil ezúttal előtérbe helyezte saját múltját a dalszövegekben - gyerekkorát és fiatalsága megpróbáltatásait ismerhetjük meg az új dalok révén” - nyilatkozta Alex Wade gitáros, aki a bandatársaivel karöltve 100%-ban a frontember mellett áll minden nehéz helyzetben. “Érzésem szerint ez a zene Phil számára felszabadulást, megnyugvást jelent; lévén most végre kiadhatta magából mindazt, ami eddig nyomta a lelkét. Egyúttal - remélhetőleg - segítséget tudunk nyújtani mindenkinek, aki hasonló élményeket tapasztalt élete során”.

A 2016-os 'Mark of the Blade' album folytatásaként megjelent 'The Valley' megrendelhető többek közt digipak CD-n, box-szettben, különféle színű limitált bakeliten (extrákkal kiegészítve) és digitális változatban.

A tracklista:
01. When a Demon Defiles a Witch
02. Forgiveness Is Weakness
03. Brimstone
04. Hickory Creek
05. Black Bear
06. We Are One
07. The Other Side
08. Third Depth
09. Lovelace
10. Doom Woods

Hangzás tekintetében rendkívül sokszínű ez az anyag” - nyilatkozta Bozeman. “Van benne jócskán agresszió, de nem hanyagoljuk például a lényegretörő, érzelmes gitár-riffeket sem. Alapvetően gonosz a dalok hangulata, de néhol hirtelen átváltunk lágy és kellemes dallamokba... Mindvégig egy érzelmi hullámvasúton érezhetitek magatokat”.

Íme az első három single, a 'Hickory Creek', a 'When A Demon Defiles A Witch' és a 'Forgiveness  Is Weakness' videoklipje, amit Mathis Arnell rendezett, plusz a teljes album-stream:

A Whitechapel 2008 júliusában adta ki az azóta klasszikussá vált 'This Is Exile' albumot, szintén a Metal Blade jóvoltából. A Jonny Fay és a banda tagjai által producelt lemez a 10. évforduló alkalmából - 2018. június elsején - újra megjelent; méghozzá limitált bakeliten (erről itt lehet bővebb infókat találni). A banda 2018 novemberében és decemberében lebonyolított egy ünnepi turnét is, a Chelsea Grin, az Oceano és a Slaughter To Prevail társaságában.

2019 tavaszán a Whitechapel a Dying Fetus társaságában bonyolította le a Chaos & Carnage turnét. A körút április 18-án indult a New Jersey-beli Sayreville-ben és május 17-én ért véget, az észak-karolinai Winston Salem-ben. A turnén fellépett a Revocation, a Fallujah, a Spite, az Uncured és a Buried Above Ground is. Az európai lemezbemutató túra június 15-én vette kezdetét Párizsban, és július 7-én ért véget a milánói Dissonance Fest-en. A két dátum között a banda a budapesti Dürer Kertet is megjárta, a Misery Index társaságában.

2020 tavaszára egy újabb észak-amerikai turné volt beütemezve, de a koronavírus-járvány miatt ezt a körutat egy évvel elhalasztották. 2021 februárjában fog lezajlani a Burn To Emerge turné, melyen a Whitechapel az As I Lay Dying és a Shadow Of Intent társaságában járja majd az Államokat.


WHITECHAPEL - itt a 'Doom Woods' című dal animációs videoklipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás