Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

SILVER TALON - 'Decadence and Decay' címmel jelenik meg a portlandi "dark power metal" együttes debütáló albuma, amiről itt az új klipes dal!


2021-05-07

Az M-Theory Audio kiadó igazolta le nemrég a portlandi heavy / power metal bandát, ami a Spellcaster három ex-tagja alapított.

A Spellcaster hamvaiból feltámadt Silver Talon célja, hogy "életben tartsa a heavy metal tüzét". A Spellcaster három ex-tagja - Bryce VanHoosen gitáros, Gabriel Franco basszer és Colin Vranizan dobos -, valamint Sebastian Silva gitáros által 2017 tavaszán alapított banda felállását Wyatt Howell (Sanctifyre) énekes teszi teljessé. A Silver Talon "pontosan ott kezdődik, ahol a Spellcaster véget ért".

Alapvetően arra törekszünk, hogy a Spellcaster örökségét járassuk a csúcsra” - mondta VanHoosen. “A Silver Talon dalai azonban jóval komplikáltabbak, progresszívabbak és agresszívabbak. Több gitárszóló és több őrületes vokál-téma hallható dalainkban”.

A virtuóz gitár-témákkal, lüktető ritmus-szekcióval és erőteljes vokálokkal operáló Silver Talon 2018 februárjában adta ki bemutatkozó demóját, a 'Devil Machine'-t, amit nem sokkal később a 'Warrior’s End' anyag követett. A nyár folyamán a csapat ezen demó-lemezek dalait vette fel újra, hivatalos formában, Zach Ohren (Exmortus, Fallujah, Machine Head) hangmérnök közreműködésében (három vadonatúj dallal és egy Jeff Loomis-szal közös Sanctuary-feldolgozással együtt). Ebből állt össze a 'Becoming a Demon' című debüt-EP, ami a lenti lejátszó révén teljes egészében meghallgatható / megvásárolható.

A banda 2018-ban és 2019-ben észak-amerikai turnékat bonyolított le, melyek során debütáló EP-je, a 2018 októberében megjelent 'Becoming a Demon' dalait promótálta. Ezt követően a csapat is megállás nélkül dolgozott új dalain; 2021 tavaszán ugyanis kiadják első nagylemezüket is, amihez partnerként az M-Theory Audio céget szemelték ki.

A Silver Talon elmondhatatlanul büszke, hogy az M-Theory Audio családjához tartozhat” - nyilatkozta a gitáros. “Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy egy mérhetetlenül tehetséges, veterán zeneipari profikból álló csapattal működhetünk közre. Epekedve várjuk, hogy kiadhassuk a következő Silver Talon-anyagot!”.

Mint kiderült, a banda első, 2021 májusában megjelenő nagylemeze a 'Decadence and Decay' címet kapta. A tagok elmondása szerint ez az album "magasabbra emeli a lécet, amit a 'Becoming a Demon' album állított fel". A nagylemez "jóval sötétebb, egyben dallamosabb és progresszívabb; úgynevezett dark power metal zenei irányzatot" képvisel.

Felkerült többek közt a nagylemezre a 'Resistance 2029' című szám, amiben vendégként szerepel Andy La Rocque gitáros (King Diamond), valamint a korábban single-ként kiadott 'Deceiver, I Am' dal.

A 'Decadence and Decay' alább látható borítóját egy neves fantasy-művész, Gerald Brom illusztrálta, aki korábban különféle szerepjátékokhoz, képregényekhez és videojátékokhoz (Magic: The Gathering, World Of Warcraft, Doom II, Diablo II/III, stb.) készített rajzokat.

"Fantasztikus érzés volt áldást kapni a két kedvenc művészünktől" - nyilatkozta Bryce VanHoosen gitáros. "Brom borítói - amiket például a Doom II és a Diablo II/III játékokhoz készített - gyakorlatilag fontos szerepet játszottak felnőtté válásunk tekintetében; a legújabb, "Witchthorn" című alkotása pedig tökéletes inspirációt nyújtott és nagyszerű atmoszférát varázsolt a 'Decadence and Decay' albumhoz. Örökké hálásak leszünk neki, amiért engedélyezte, hogy művét felhelyezzük a lemezborítóra. Aztán ott van Andy La Rocque; egy óriási legenda! Mindaz a kísérteties és dallamos vibrálás, ami a King Diamond zenéjét jellemzi, többek közt neki köszönhető; számunkra pedig úgyszintén hatalmas inspiráció volt. Elmondhatatlanul izgatottak vagyunk, hogy hamarosan végre Ti is hallhatjátok, Andy mivel járult hozzá a 'Resistance 2029' dalhoz!".

 

A tracklista:
01. Deceiver, I Am
02. Resistance 2029 (feat. Andy La Rocque)
03. As The World Burns
04. Next To The Sun
05. Divine Fury
06. Kill All Kings
07. What Will Be
08. Touch The Void

Március 10-én bemutatták az 'As The World Burns' című szám hivatalos videóját, ami itt érhető el:

Május elején pedig megjelent a 'Kill All Kings' dal hivatalos szöveges videója is:

Alább elérhető a banda első új single-dala (a nagylemez első ízelítője), a 'Deceiver, I Am' videoklipje. Az új dal megjelent digitális formában, valamint limitált bakeliten is - ezeket a példányokat itt lehet megrendelni.

"Azt a gagyi, vallásos, drog-áztatta élményt szerettük volna filmvászonra vinni, ami egy romos kocsmában indult, és a Witches Sabbath-nál végződött. Kézi VHS-kamerát használtunk a forgatás során, és felelevenítettük a szép elmékű 1922-es filmet, a Häxan-t is" - közölte a banda a videoklip kapcsán.

Mindemellett bátran látogassunk el a Silver Talon hivatalos honlapjára és YouTube-csatornájára, ahol egyéb érdekességekkel találhatjuk szembe magunkat!


SILVER TALON - 'Decadence and Decay' címmel jelenik meg a portlandi
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás