Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

FESTERDAY - új dalt mutatott be a veterán finn death metal banda


2018-11-07

A Season Of Mist kiadó nemrég leigazolta a kultikus finn death metal bandát. Az ...And Oceans egykori tagjai alkotta csapat januárban végre kiadja debütáló nagylemezét.

A Carcass egyik daláról elnevezett Festerday a finnországi Pietarsaari városában alakult, 1989-ben. A banda már a kezdetekben leigázta az underground színteret, köszönhetően három, mélységesen alulértékelt demó-anyagnak. Számos névváltás (1995 és 2005 között ...And Oceans-ként futottak be, immáron mainstream státuszban; 2005 és 2013 között pedig Havoc unit néven adták ki dalaikat) után 2013-ban jött el ismét az idő, hogy visszatérjen az eredeti Festerday - ekkor megjelentettek egy korai demók alkotta válogatást, amit Sami "Jämy" Jämsen remaszterizált, a Studio Perkele (Demilich, Children Of Bodom) falai között. A kétlemezes, '...the Four Stages of Decomposition...' című kollekciót a Svart Records adta ki, 2015 májusában.

Friss hírek két évvel később, 2017 májusában érkeztek a Festerday háza tájáról: a bandát leigazolta a műfaj egyik legnevesebb kiadója, a Season Of Mist.

Íme a zenekar közleménye: "Közeledik első feloszlásunk 25 évfordulója, ami azt jelzi, milyen sok időbe telt megírni néhány új dalt, és rendezni a szarságainkat a bandán belül. Lépjünk is ezen túl... 14 vadonatúj nótát szereztünk és vettünk fel, majd küldtünk el különféle kiadóknak és magazinoknak. Nagy meglepetésünkre, a visszajelzések fantasztikusak voltak. Miután feldolgoztuk a váratlan sikereket, és átfutottuk az egyes kiadók ajánlatait, úgy döntöttünk, akcióba lépünk, és fokozván az izgalmakat egy neves, globális szinten ismert és elismert céghez, a Season Of Mist-hez igazolunk. Olyan ez, mintha bezárult volna a kör: visszatértünk ugyanis ahhoz a kiadóhoz, ahol annak idején, 20 évvel ezelőtt az ...And Oceans színeiben megkezdtük a felépülést. Ahogy a régi mondás szól: "the frost will drive a pig back home" ["a fagy hazatereli a disznót"]".

A Festerday a jövő év elején, január 4-én kiadja első nagylemezét, amire immáron 28 éve várnak a skandináv underground death metal fanatikusai! A lemez 'Iihtallan' címmel lát napvilágot, a Season Of Mist jóvoltából, az alább látható borítóval és dallistával:

 

01. Intro – The Last Night Of The Earth
02. Edible Excrement
03. Tongues For Rotten Kisses
04. Kill Your Truth
05. Control Not Your Soul
06. Dreaming For The Dead
07. Vomiting Pestilence
08. Flowers Of Bones
09. Into The Void
10. Constructive Decomposition
11. Gravelove
12. The Human Race Disgrace
13. Your Saliva My Vagina
14. Let Me Entertain Your Entrails

Lentebb meghallgatható az 'Edible Excrement' című tétel, ízelítőképpen az album előrendeléséhez:


FESTERDAY - új dalt mutatott be a veterán finn death metal banda
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás