Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Elhunyt az ELO csellistája, Hugh McDowell


2018-11-11

A BBC közölte a hírt, miszerint 65 éves korában, rák következtében meghalt az Electric Light Orchestra és a Wizzard legendás csellistája, Hugh McDowell.

McDowell az ELO első koncertlemezén (1972) vált ismertté; egy évvel később pedig bandatársűval, Roy Wood-dal közösen megalapította a Wizzard együttest. Nem sokkal ezután ismét visszatért az ELO színeibe: az ő cselló-játéka hallható többek közt az 'Eldorado' és a 'Face the Music' albumokon.

McDowell-t annak idején Jeff Lynne meghívására vették be az ELO-ba (ekkor Hugh 19 éves volt). Leszámítva a Wizzard-ban töltött idejét, egészen 1979-ig tagja volt a legendás csapatnak (Lynne ugyanis ekkor vált meg az ELO teljes vonós szekciójától).

McDowell mindemellett tagja volt a London Youth Szimfónikus Nagyzenekarnak, a National Youth Zenekarnak és a London Youth Kamarazenekarnak is, valamint aktívan részt vett számos klasszikus- / filmzenei és színházi projektben.

McDowell halálát a zenész egy jóbarátja / az ELO másik csellistája, Melyvn Gale közölte először a Facebook-on: "Olyan szomorú vagyok, hogy azt el sem tudom mondani. Tegnap éjjel elhunyt régi barátom, tehetséges csellista társam, Hugh McDowell, egy hosszadalmas betegséget követően. Hugh-val tinédzserkorunk során ismerkedtünk meg. Közel álltunk egymáshoz egészen addig, amíg el nem hagytuk az ELO-t. Hugh egy csodálatos, szabad lélek volt: zenészként és civilben is ajándék volt az ő társának lenni".


Elhunyt az ELO csellistája, Hugh McDowell
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás