Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Hamarosan megjelenik a következő OCTOBER TIDE album, az 'In Splendor Below' - itt az új dal, az 'Ögonblick Av Nåd'!


2019-05-15

A Katatonia egykori tagjai alkotta, svéd doom-death metal banda nemrég felvette a 2016-os 'Winged Waltz' album folytatását.

Az October Tide hatodik stúdióalbuma kapcsán Fredrik Norrman (ex-Katatonia) alapító / gitáros közölte a friss híreket: "Az utóbbi időben nem voltunk valami zajosak, de ezidő alatt több új dalt is megírtunk. Sőt, konkrétan elkészítettünk egy teljes albumot...".

A banda új, 'In Splendor Below' című albumát Alexander Backlund producelte, a Nailvillage Stúdióban (Letters From The Colony). A hanganyag végleges keverését és maszterizálását Karl Daniel Liden (Bloodbath, Katatonia, Cult Of Luna) végezte el január folyamán. A hatodik October Tide nagylemez 2019. május 17-én jelenik meg, az Agonia Records jóvoltából, mint a 2016-os 'Winged Waltz' album folytatása. Az alább látható borítót Tomarum av Christine Linde készítette.

Az 'In Splendor Below' egy "újabb kiemelkedő alkotása az October Tide vibráns diszkográfiájának. Egy gitár-központú, érzelmekkel teli death / doom metal anyagra kell számítani, ami a banda valahavolt legautentikusabb, legegyedibb kompozícióit vonultatja fel. A dalszerző Fredrik Norrman; testvére, Mattias Norrman (ex-Katatonia), valamint Alexander Högbom (Demonical) énekes, Johan Jönsegård (Letters From The Colony) basszusgitáros és Jonas Sköld (Letters From The Colony) elmondása szerint ezúttal egy kicsit agresszívabb, death metalosabb, de összességében zordabb és könyörtelenebb feelinggel bíró lemezt várhatnak a rajongók".

A tracklista:
01.
I, The Polluter
02. We Died In October
03. Ögoblick Av Nåd
04. Stars Starve Me
05. Our Famine
06. Guide My Pulse
07. Seconds
08. Envy Of The Moon

Az első single, az 'I, The Polluter' lentebb meghallgatható (valamint elérhető gitáros playthrough-videó formájában). Újabban megjelent az 'Our Famine' című szám és az 'Ögonblick Av Nåd' dal videója is, amit itt lehet megtekinteni.

Az October Tide a tavalyi év végén fellépett az Egyesült Arab Emírségekben: október 26-án Dubai-ban játszottak. Következő koncertjüket Bukarestben rendezték meg, a Metal Gates Festival keretében (ahol fellépett a Rotting Christ, a Shining és a Draconian is). Az új album munkálatai közben fellépett a banda a finnországi December Doom Festival-on is, Vantaa városában, ahol teljes egészében előadták klasszikus debütáló albumukat, a 'Rain Without End'-et.

Az idei évben természetesen újabb koncert-sorozatok valósulnak meg: a nyár és az ősz folyamán fellép a csapat néhány neves európai fesztiválon; év végén pedig indul az európai lemezbemutató turné.

Bővebb infók, hírek a bandáról: octobertide.com


Hamarosan megjelenik a következő OCTOBER TIDE album, az 'In Splendor Below' - itt az új dal, az 'Ögonblick Av Nåd'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás