Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

SWALLOW THE SUN - január 25-én jelenik meg a 'When a Shadow Is Forced Into the Light' című album; itt az új dal / videoklip!


2019-01-18

A finn atmoszférikus doom / death metal csapat új stúdiólemezét január 25-én adja ki a Century Media Records.

A személyes veszteségek tematikáján alapuló album - aminek címét a Trees Of Eternity 'Broken Mirror' dala ihlette - bemutatja, hogy a Swallow The Sun jellegzetes hangzása minden korábbinál szélesebb horizontokat ér el, és még mélyebbre merül a doom / death metal műfaj óceánjában. Az album a Trees Of Eternity néhai front-asszonya, Aleah Stanbridge emlékére készült.

"Minden általam papírra vetett szó és mondat Aleah emékének szól" - nyilatkozta Juha Raivio gitáros, akinek a felesége volt a szóban forgó énekesnő. "...és persze arról a küzdelemről, ami bennem zajlik az ő elvesztése óta. Az album címe, a "When A Shadow Is Forced Into The Light" egyenesen Aleah szájából hangzott el... "Amikor egy árnyat a fénybe kényszerítenek"... Nekem pedig pontosan ezt kellett tennem. Ki kellett önmagam kényszeríteni az árnyékból. Két és fél éven keresztül konkrétan olyan voltam, mint egy remete az erdő mélyén: össze kellett kapnom magam; számot kellett vetnem az életemmel, hogy képes legyek megírni ezt az albumot. Épp ezért lett ez egy igazán személyes hangvételű lemez, amit egyébként nagyon nehéz volt megalkotni. De inkább hagyom, hogy a 'When a Shadow Is Forced Into the Light' szavai és szólamai önmagukért beszéljenek. Bennük van ugyanis mindenem...".

A tracklista:
01. When A Shadow Is Forced Into The Light
02. The Crimson Crown
03. Firelights
04. Upon The Water
05. Stone Wings
06. Clouds On Your Side
07. Here On The Black Earth
08. Never Left

Az albumot decemberben egy különálló single vezette fel. December 21-én önmagában is megjelent a 14 perces epikus single-dal, a 'Lumina Aurea'. A 'Lumina Aurea' elérhető digitálisan és 12-hüvelykes bakelit-EP formájában. Annak ellenére, hogy az album és a single koncepcionálisan függenek egymástól, zenei tekintetben mégis távol állnak. Míg a 'Lumina Aurea' - amiben vendégként szerepel a Wardrunából ismert Einar Selvik és a The Foreshadowing frontembere, Marco I. Benevento - a banda eddigi legsötétebb, legzordabb muzikális kompozíciója, addig a 'When a Shadow Is Forced Into the Light' összességében pozitivitást sugároz, folytatván a Swallow The Sun-tól megszokott, klasszikus death / doom-ösvényt.

A 'Lumina Aurea' kislemezre két verzióban került fel a címadó dal: az eredeti és az instrumentális verzió is helyet kapott a kiadványon.

Íme a 'Lumina Aurea' hivatalos klipje:

Újabban megjelent egy másik dal az albumról - íme az 'Upon The Water' audiója:

Alább a 'Firelight' Aapo Lahtela és Vesa Ranta által rendezett videoklipje is elérhető:

Másik hír, hogy a Swallow The Sun bejelentette első 2019-es koncert-dátumait és -állomásait: február elején egy hat buliból álló finn turnét bonyolítanak le, a The Man-Eating Tree társaságában. Ezt követően - a tervek szerint - elindul a hivatalos európai lemezbemutató turné is.

A Swallow The Sun legutóbbi kiadványa, a tripla lemezes 'Songs From the North I, II & III' 2015 novemberében jelent meg, szintén a Century Media Records jóvoltából.


SWALLOW THE SUN - január 25-én jelenik meg a 'When a Shadow Is Forced Into the Light' című album; itt az új dal / videoklip!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás