Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Péntekre új MONOLORD album várható - itt a teljes stream!


2019-09-18

A Relapse Records nemrég jelentette be a svéd Monolord trió leigazolását...

A 2013-ban alakult, göteborgi Monolord rövid idő alatt berobbant a színtérre - azóta három nagylemezt is kiadtak ('Empress Rising', 'Vænir', 'Rust') a RidingEasy Records révén, és megállás nélkül turnéznak a Föld körül.

A Monolord alapvetően úgynevezett heavy-rock zenét játszik, de dalaik meghatározó stílusa a "szirupos sludge metal" is. A Thomas Jäger gitáros-énekes, Esben Willems dobos és Mika Häkki basszer alkotta trió masszív, dinamikus hangzása egy "negyedik tag" révén teljesedik ki: ez az "ultra-mély frekvencia", ami jellegzetes módon és jelentős mértékben megalapozza zenéjük egyedi mivoltát.

A Monolord negyedik, 'No Comfort' című nagylemeze - amit a göteborgi Let Them Swing Stúdióban rögzítettek - 2019. szeptember 20-án jelenik meg, a banda új kiadója, a Relapse Records jóvoltából.

"Rettentően izgatottak vagyunk! Végre olyan emberekkel dolgozhatunk, akiket a zene iránti szenvedély vezérel mindenek felett. Számunkra ennél nincs is fontosabb. A Relapse zeneszerető munkatársai egytől egyig szenvedélyes emberek, akik szívélyesen hozzásegítenek minket ahhoz, szétterjesszük a világon a decibel-evangéliumot. Biztosak vagyunk benne, hogy egy csodálatos kaland elébe nézünk" - közölte a Monolord.

Az új album az első a banda történetében, amit egy "külsős partner" segítségével rögzített a banda: ő Kim Gravander, aki elsőszámú hangmérnökként működött közre. A keverést továbbá a dobos, Esben Willems végezte el. A lemezborító Alexander Fjelnseth műve.

A 'No Comfort' album kapcsán a következőket nyilatkozta a banda: "Ez a lemez volt számunkra életünk legnagyobb kihívása. Lévén mi mindig is a fejlődés és a fejlesztés hívei voltunk, ezúttal meghívtunk egy "külsős" társat is a munkálatok végett. A végeredmény pedig magáért beszél - reméljük, tetszeni fog nektek!".

A tracklista:
01. The Bastard Son
02. The Last Leaf
03. Larvae
04. Skywards
05. Alone Together Forever Divided
06. No Comfort

Az album teljes egészében végighallgatható, ízelítőképpen az előrendeléshez:

Nemrég megjelent a 'The Last Leaf' című szám hivatalos klipje, amit Björn Rallare rendezett.

A Monolord ősszel Európában (szeptember 28. - október 26.) és Észak-Amerikában (november 5. - 27.) turnézik. A teljes idei turné-beosztás, és bővebb infók, hírek a banda Facebook-oldalán érhetők el.


Péntekre új MONOLORD album várható - itt a teljes stream!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás