Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

HISS FROM THE MOAT - megjelent a második album, a 'The Harrier'; itt az új klip!


2019-02-21

A Hiss From The Moat nevezetű, "transzkontinentális black / death metal banda" második albuma, a 'The Harrier' február 22-én jelenik meg, az M-Theory Audio kiadó révén.

A Hiss From The Moat zenekart a neves amerikai dobos, (az akkoriban 18 éves) James Payne (Vital Remains, Hour Of Penance) alapította, két olasz barátja, Carlo Cremascoli basszusgitáros-énekes és Giacomo Poli gitáros közreműködésében. 2009-ben a banda saját költségén kiadta debütáló EP-jét, 'The Carved Flesh Message' ícmmel, aminek promóciójával olyan bandák társaságában turnéztak, mint a Psycroptic, a Skeletonwitch sé a The Black Dahlia Murder. Négy évvel később megjelent az első teljes értékű Hiss From The Moat album, a 'Misanthropy' (Lacerated Enemy / Nuclear Blast) is. A banda ezen a lemezen végtelenül extrém módon közelíti meg a death / black metal műfajt - sajátos hangzásuknak köszönöhetően olyan legendák nevei mellett emlegetik őket, mint a Behemoth, a Belphegor és a Rotting Christ. A bemutatkozó nagylemez megjelenése után a Hiss From The Moat egy nagyszabású európai / orosz / ázsiai turnét bonyolított le. Eközben Payne kilépett a legendás death metalista Vital Remains együttes köreiből, hogy teljes mértékig a Hiss From The Moat-ra tudjon fókuszálni. A banda eközben kvartetté avanzsált: negyedik tagnak bevették Max Cirelli gitáros-énekest, akivel két éven keresztül turnéztak a világ minden táján. Ezidő alatt megszületett a HFTM második nagylemeze, a 'The Harrier' is.

A Hiss From The Moat arra készült, hogy "újabb szónikus csapást mérjen a világra, egyedülálló hangzású death / black metal zenéje és aktív-intenzív színtéri jelenléte révén". A 'The Harrier' album 2019. február 22-én jelenik meg, az M-Theory Audio kiadó jóvoltából, az alább látható, Stefano Bonora által tervezett borítóval.

Payne elmondta a lemezborító kapcsán: “Az album illusztrációja három részre osztható: egy fejszobor látható rajta, ami az emberiség vak és apatikus attitűdjét reprezentálja; emellett egy mechanikus maszk is szerepel a képen, ami az embereket elnyomó intézményeket jelképezi (hasonlóan a szobos száján látható csathoz, és vakításra szolgáló keresztekhez). A kép harmadik része az alkímikus körök, melyek az emberiség testi-lelki ösztönzését reprezentálják arra irányulóan, hogy az egyén tökéletessége külsős segítéség és befolyás nélkül is elérhető”.

A 'The Harrier' albumot a milánói SPVN Stúdióban rögzítették, Stefano Orkid Santi producer / hangmérnök társaságában, aki producere volt röbbek közt a legutóbbi Cripple Bastards albumnak, valamint hangtechnikusként együttműködött az Origin, a Suffocation és a Cattle Decapitation zenekarokkal. A stúdiós munkálatokat összefoglaló videó-sorozat a banda YouTube-csatornáján érhető el.

A lehető legorganikusabb módon rögzítettük ezt az albumot” - nyilatkozta Payne. “A dob-témákat nem kvantáltuk; így a hallgatók szó szerint "érezhetik" a dalokat, miközben hallgatják őket. Az volt a célunk, hogy nyomot hagyjon minden nóta természetes expressziója mindenkiben, aki meghallgatja a lemezt; mivel a zene és a művészet energiát termel - ez az energia pedig el kell, hogy jusson a "túloldalon" élőkhöz is. A mai metalzene modern produkcióiból hiányzik ez az energia; mi azonban nem akartuk ez elveszteni, miközben kifejezzük saját magunkat. Hálás köszönet Stefano Santi-nak és az SPVN Stúdiónak, amiért ilyen kiváló munkát végeztek!”.

A 'The Harrier' album megjelenik CD-n, limitált LP-n és digitális váltzatoban is. Az előrendelési infók itt érhetők el.

Az első két dal- / klip-premier (a címadó szám szöveges videója és a 'The Passage To Hell' klipje) lentebb elérhető:


HISS FROM THE MOAT - megjelent a második album, a 'The Harrier'; itt az új klip!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás