Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

JINJER - itt a 'Noah' című szám hivatalos videoklipje!


2020-05-13

A Jinjer nemrég kiadta a 'Micro' című EP folytatását, egy teljes értékű nagylemezt. A mini-albumról most egy vadonatúj kisfilmet mutatott be a banda.

A Jinjer a kijevi Kaska Stúdióba vonult be, hogy a nagysikerű 'Cloud Factory' album producerével, Max Morton-nal közösen felvegyék az új nagylemezt.

"Nincs semmi pihenő! Régi jóbarátunk, producerünk, Max Morton társaságában vonultunk be a kijevi Kaska Stúdióba - itt vesszük fel harmadik nagylemezünket, amit idén ősszel ki is tudunk adni. Bízhattok bennünk, fejek fognak hullani az új lemez hallatán" - közölte 2019 elején a banda.

Az új Jinjer album 'Macro' címmel jelent meg 2019. október 25-én, a Napalm Records jóvoltából. Amire pedig számítani kell ettől a lemeztől: büntető riffek, agresszív vokálok és mély tartalmű dalszövegek. A 'Macro' kétségkívül a banda eddigi legkiforrottabb lemeze, mellyel a Jinjer örökösen bebetonozza pozícióját, mint a világ elsőszámú progresszív groove metal zenekara!

"Kezdve a kis dolgokkal, haladunk a nagyok felé - ahogy azt a természet törvénye is előírja. A 'Micro' EP-ből lett a 'Macro' nagylemez - e folyamatonak megfelelően pedig tovább fejlesztettük az érzelmeket és az élményeket. Ez egy monumentális pontja a Jinjer történelmének; kvintesszenciája mindannak, ami minket jellemez - mind egyénekként, mind egységes bandaként. Nagyon büszkék vagyunk minden egyes szövegre és szólamra, ami felkerült a 'Macro' albumra" - közölte a banda.

A tracklista:
01.
On The Top
02. Pit Of Consciousness
03. Judgement (& Punishment)
04. Retrospection
05. Pausing Death
06. Noah
07. Home Back
08. The Prophecy
09. IainnereP

2020 májusában bemutatták a 'Noah' című szám hivatalos kisfilmjét, ami itt tekinthető meg:

A nagylemez első két ízelítője, a 'Judgement (& Punishment)' és az 'On The Top' dalok hivatalos videoklipje lentebb elérhető, ízelítőképpen a rendeléshez, amit itt lehet leadni különféle változatokban. 2020 februárjában és márciusában megjelent az 'On The Top' és a 'Pit Of Consciousness' dalok hivatalos koncert-videója is, melyeket a PicOi! Live Production stábja forgatott a banda szülővárosában, Kijevben (a rendező Oleg Rooz, a fényképész pedig Ilya Prizenko volt).

2020 februárjában továbbá megjelent a 'Retrospection' dal hivatalos videója is, amit abanda így kommentált: "A 'Retrospection' az egyik legszemélyesebb hangvételű dal, amit valaha írtunk. Teljes teljes munkaidőben turné-zenészként dolgozunk, életünk nagy részét utazással töltjük... Ettől függetlenül, természetesen valóra vált legnagyobb álmunk, és minden napunkat totálisan élvezzük; de arról senki nem beszél, hogy mindennek megvan a sötét oldala is. Ezidő alatt nem találkozhatunk ugyanis azokkal az emberekkel, akik számunkra a legtöbbet jelentik... A szüleinkről van szó, akik nagyon hiányoznak nekünk, és ez fordítva is igaz. Talán többször kéne felhívnunk őket...
Nekünk, a Jinjer tagjainak az a nagy gondja, hogy rendkívül messze élünk a szüleinktől; arról nem is beszélve, hogy háború és politikai tényezők is elválasztanak minket. Nincs lehetőségünk arra, hogy meglátogassuk őket, még akkor sem, ha Ukrajnában turnézunk. Ez pedig olan érzés, mintha ők egy másik bolygón élnének, még akkor is, ha éppen csak 800 km-re vagyunk tőlük. A legrosszabb az egészben az, hogy mi is öregszünk - mindannyian elmúltunk 30 évesek -, és idővel a viharfelhők egyre csak gyűlnek felettünk. Egyszer csak eljön az a nap, amikor hirtelen egyedül maradunk... elveszítjük őket. Méghozzá úgy, hogy nem sikerült soha eljutnunk a szüleinkhez; nem lehetünk mellettük... Ez néha elviselhetetlen érzéssel tölt el minket...
Erre a dalra úgy tekintünk, mint egyfajta himnusz, ami azoknak és azokról szól,
akik felneveltek minket; akik minden áron feláldoztak mindenüket a mi boldogságunkért, annak ellenére, hogy mi néha hálátlanok és tiszteletlenek voltunk velünk szemben. Azokról az emberektől, akik megmutatták nekünk, hogy a feltétel nélküli szeretet; vagyis az igaiz apai és anyai szeretet igenis létezik. Köszönünk mindent nektek!".

Korábban bemutatták a 'Pit Of Consciousness' című szám hivatalos klipjét is:

Az osztrák Napalm Records 2019. január 11-én adta ki az ukrán Jinjer együttes legutóbbi mini-lemezét, a 'Micro'-t, amiről nemrég szintén friss videoklip jelent meg.

A banda basszusgitárosa, Eugene Abdiukhanov korábban így nyilatkozott: "Közel két és fél év telt el azóta, hogy kiadtuk legutóbbi, 'King of Everything' című albumunkat; így már nagyon égetett minket a vágy, hogy ismét dalszerzésbe vágjunk. Sőt, egyre nagyobb és nagyobb szenvedéllyel vetettük bele magunkat az új dalok megalkotásába. Felgyülemlett energiáink egy rendkívül különleges, friss és üde projekt formájában teljesedtek ki... Egy valódi szörnyeteget alkottunk meg - alig várjuk már, hogy mindenki hallhassa ezeket a nótákat!".

A 'Micro' EP borítója és tracklistája így néz ki:

01. Ape
02. Dreadful Moments
03. Teacher, Teacher!
04. Perennial
05. Micro

Az 'Ape', a 'Dreadful Moments' és a 'Perennial' című számok hivatalos klipje lentebb megtekinthető. A lemez megjelent jewel case CD-n, bakeliten és digitális formában is (rendelés itt). 2020 áprilisában bemutatták a 'Perennial' című szám rajongói LEGO-videóját, amit a banda egyik legnagyobb fanja, Mychailo Halinin készített LEGO játékokból.

A Jinjer 2018 végén a DevilDriver előzenekaraként turnézott az Államokban. A körút 2018. október 23. és november 18. között zajlott le. Később az Amorphis és a Soilwork társaságában járták Európát - itt forgatták a 'Teacher, Teacher!' hivatalos videoklipjét, ami lentebb szintén megtekinthető.

A jelenlegi és a jövőbeni turné-beosztás a Jinjer Facebook-oldalán érhető el. 2020 tavaszán eredetileg egy nagyszabású észak-amerikai turnét bonyolított volna le a banda, a Suicide Silence és a Toothgrinder társaságában, de ez a körút elmarad a globális koronavírus-járvány okán.

A Jinjer legutóbbi, harmadik stúdióalbuma, a 'King of Everything' 2016 nyarán jelent meg, a Napalm Records kiadó jóvoltából. Ugyanez a cég dobta újra piacra 2018 elején a banda második, 'Cloud Factory' című nagylemezét, bónuszokkal kiegészítve.


JINJER - itt a 'Noah' című szám hivatalos videoklipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás