Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [359. rész]


2018-11-18

Az amerikai hardcore-thrash-punk színtér egyik legkiemelkedőbb bandája zenél ma.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 359. rész

ZEKE - 'Evil Woman'

A Zeke egy 1992-ben alakult, Seattle-i hardcore-punk banda, amit világszerte zajos, gyors és energikus hangzásáról ismernek a műfajnak rajongói. A Zeke zenéjében az alapvető hard rock-hatások mellett blues-rock témák is feltűnnek - sokan ennek okán a Motörhead-hez hasonlítják őket.

A Zeke mindeddig hat teljes értékű stúdióalbumot adott ki. Legelső single-daluk, a 'West Seattle Acid Party' 1992-ben jelent meg. Miután néhány kiadványt piacra dobtak különféle indie kiadók révén (például Scooch Pooch Records), 1998-ban szerződést kaptak az Epitaph-tól (jelenleg a Relapse Records kötelékébe tartoznak). Dalaik számos videojátékban megjelentek betétzeneként: a 'Death Alley' a Tony Hawk's Pro Skater 4, a 'Long Train Runnin' a Tony Hawk's Underground 2, a 'Kill the King' a Tony Hawk's Project 8, néhány szám pedig a Project Gotham Racing 3 játékokban szerepelt. A Zeke 2007-ban adta ki első digitális lemezét, a 'Lords of the Highway' című EP-t, amire többek közt felkerült egy GG Allin-feldolgozás ('Die When You Die') is.

A banda 2017-ben vette fel legutóbbi, 'Hellbender' című albumát, ami 14 évvel utolsó teljes értékű albumuk, a ''Til the Livin' End' megjelenése után került forgalomba. Az aktuális banda-felállást Blind Marky Felchtone alapító / énekes-gitáros, Kyle Whitefoot gitáros, Kurt Kolfelt basszusgitáros és Dayne Porras dobos alkotja. A 'Hellbender' - ami 2018. március 30-án jelent meg - egy "rövid, lényegretörő, hangos és hipergyors rock 'n' roller thrash-punk anyag", amire 15 új szám került fel. A lemez producere a legendás Jack Endino (Nirvana, High On Fire, The Accüsed) volt. A jelszó: "Ride to live...".

Bővebb infók, hírek a bandáról: www.zekeband.com

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [359. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás