Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

27 év után jelenik meg az új EXHORDER album, amiről itt a második klipes dal, a 'Hallowed Sound'!


2019-09-05

A legendás, újjáalakult New Orleans-i thrash banda nemrég megkötötte új lemezszerződését, a Nuclear Blast Records-szal, most pedig bejelentette visszatérő stúdiólemezét.

Az Exhorder 2017 novemberében világraszóló menedzsment-szerződést kötött az All Independent Service Alliance (AISA) céggel; most pedig a világ legnagyobb metal-kiadója, a Nuclear Blast igazolta le őket. A banda aktuális felállását a két alapító, Vinnie LaBella gitáros és Kyle Thomas énekes, valamint Jason Viebrooks (Heathen) basszer, Marzi Montazeri (ex-Superjoint Ritual, ex-Phil Anselmo & The Illegals) gitáros és Sasha Horn (Forbidden) dobos alkotja.

A szólógitáros / dalszerző Vinnie La Bella korábban így nyilatkozott: "Bandánk történetének több mint 30 esztendeje során kétségkívül kivettük a részünket a komolyabb küzdelmekből, megpróbáltatásokból. Márpedig ezek olyan külső és belső küzdelmek voltak, melyek több alkalommal is szétválasztottak minket. Lehetett azonban bármilyen rossz a helyzet, végül mégis mindig sikerült megtalálnunk egymáshoz visszavezető utat. Hogyan? És miért? Nekem is 30 évembe tellett, mire rájöttem, hogy a kapcsolatunk olyan mély, a dalaink olyan időtállóak, a rajongóink pedig olyan kortalanok, hogy mindig ez lesz a vége... Rengeteget jelent nekünk és másoknek is ez a banda. Épp emiatt nem lehet véglegesen szétválasztani az Exhorder-t, még annak a kéznek sem, ami azt annak idején kreálta. Tetszik tehát, vagy sem, az Exhorder örök; nekem pedig hatalmas megtiszteltetés, hogy mindennek részese lehetek!".

Az énekes Kyle Thomas hozzátette: "Talán az lenne a legjobb, ha soha életemben nem mondanám többé azt, hogy 'soha', mert erre például sosem gondoltam volna, hogy újra megtörténhet... És mégis itt vagyunk; összeálltunk még egyszer! Roppantul fel vagyok csigázva, hogy ismét színpadra állhatok az Exhorder színeiben, és életre kelthetem a thrash metal és a hardcore műfaj történelmének legnagyobb klasszikusait! Természetesen mindenünket beleadjuk ebbe a reunion-ba, mint mindig; és arról is biztosíthatunk titeket, hogy soha senki nem fog többé csalódni a bandában. Visszatértünk, emberek!".

A banda első, 2011-es összeállása meglehetősen rövid életű volt; ugyanis váratlanul elhunyt az eredeti basszusgitáros, Frankie Sparcello. Most azonban megújult erővel és új felállással tért vissza a csapat, hogy rászabadítsa a világra egyedi hangzású zenéjét. 2018 izgalmas év volt az Exhorder és a banda rajongói számára; lévén egy nagyszabású turnét bonyolítottak le (előadván a legendás 'Slaughter in the Vatican' és 'The Law' albumokat). Emellett számos európai / amerikai nyári fesztivál-turnén részt vett a zenekar. Ezt koronázta meg a Nuclear Blast-tól kapott szerződés, ami mellé a tagok megjegyezték: 27 év után készül az új, visszatérő stúdióalbum!

A banda hosszú heteken keresztül tartózkodott a Louisiana-beli Mateirie-ben, az OCD Stúdióban, ahol Duane Simoneaux producer társaságában mostanra elkészült az új lemez, ami a 'Mourn the Southern Skies' címet kapta.

A 'Mourn the Southern Skies' 2019. szeptember 20-án jelenik meg, a Nuclear Blast Records jóvoltából. A lemez hanganyagának keverését és maszterizálását a híres svéd mester, Jens Bogren (Amon Amarth, Opeth, Sepultura) végezte el, a svéd Fascination Street Stúdió falai között. Az albumon "az old-school thrash és groove metal modern, kiforrott elegye" hallható.

Kezdve a lemez nyitó-számával, az Exhorder mindvégig arra törekszik, hogy evidenssé tegye, hogy a banda fiatalkori dühe és haragja mit sem lankadt - egyszerűen csak új perspektívába helyeződött. Horn energiája és játékának punkos beütése tökéletesen kiegészíti VieBrooks feszes ritmusait; La Bella pedig újra bebizonyítja, hogy ő a "thrash-riffek keresztapja". Vinnie gyilkos shred-szólói és az új tag, Marzi Montazeri egyedülálló stílusa továbbá remek alapjául szolgálnak Thomas kígyóméreg-szerű, de ugyanakkor szenvedéllyel teli vokáljainak. Az Exhorder tehát három évtized elteltével is képes a topon lenni!

LaBella így nyilatkozott: "Kibaszottul eltelt 35 év azóta, hogy először felvetettük az Exhorder nevet. Továbbá, 27 év múlt el legutóbbi lemezünk megjelenése óta; eközt pedig számtalan válás, felbomlás, újjáegyesülés és összeborulás történt. Miért is lenne most másképp? Miért kezdjük újra a dolgokat 50 éves korunkban, ahelyett, hogy visszavonulnánk? Egyszerű a válasz... azért, mert most jött el az IDŐ!".

A tracklista:
01. My Time
02. Asunder
03. Hallowed Sounds
04. Beware The Wolf
05. Yesterday's Bones
06. All She Wrote
07. Rumination
08. The Arms Of Man
09. Ripping Flesh
10. Mourn The Southern Skies

Íme az új lemez első single-dala, a 'My Time':

A második sinlge-dal, a 'Hallowed Sound' itt érhető el szöveges videó formájában:

Az első 6 hivatalos album-előzetes itt érhető el:

Nyáron európai fesztivál-túrán vesz részt az Exhorder, ősszel pedig egy észak-amerikai turnét is lebonyolít a banda, a Kataklysm, a Krisiun és a Hatchet társaságában.

Bővebb infók, aktualitások, turné-hírek: www.exhorder.com

A 2018. február 9.-i, brooklyni koncert alkalmával előadta a banda többek közt a klasszikus 'Legions Of Death' című számot, amit nemrég hivatalos koncert-videó formájában közzé is tettek:

Másik hír, hogy újonnan megnyílt az első hivatalos európai Exhorder online-store, amit itt lehet elérni, tele vadonatúj merch-termékekkel!


27 év után jelenik meg az új EXHORDER album, amiről itt a második klipes dal, a 'Hallowed Sound'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás