Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Elkészült az OVERKILL 19. stúdióalbuma, a 'The Wings of War' - itt a 'Head Of A Pin' dal szöveges klipje!


2019-01-19

A veterán New Jersey-beli thrasherek február 22-én adják ki új nagylemezüket, a Nuclear Blast Records jóvoltából.

Bobby "Blitz" Ellsworth énekes elmondta az új album kapcsán: "Őrület volt megalkotni a 'The Wings of War' albumot! Olyan ez, mintha valami régi feeling kelt volna újra életre; lévén a bandán belüli kölcsönhatás még intenzívebb lett Jason Bittner érkezése óta. Pedig a kezdetekben el sem tudtam képzelni, hogy fog működni a dolog. De szerintem amit mi itt elértünk, az egy új, feltöltődött Overkill-t prezentál, tele életerővel. Közben pedig átültettük a gyökereinket a jelenbe... Még több nyers energia és még több dallam - ez egyértelműen győztes szituáció. Nem az a lényeg, hogy érdekeljen a változás, hanem az, hogy részt is vegyél benne. Megmondom nektek a tutit: nincs annál jobb dolog, mint Overkill-lemezeket gyártani!".

A 'The Wings of War' album felvételei a New Jersey-beli Gear Recording Stúdióban, a floridai SKH Stúdióban és Jrod Productions falai között zajlottak. A lemez producelését a banda tagjai végezték el; míg a keverés és a maszter Chris "Zeuss" Harris nevéhez fűződik. A lemezborító Travis Smith (Nevermore, Opeth, stb.) műve.

A tracklista:
01. Last Man Standing
02. Believe In The Fight
03. Head Of A Pin
04. Bat Shit Crazy
05. Distortion
06. A Mother's Prayer
07. Welcome To The Garden State
08. Where Few Dare To Walk
09. Out On The Road-Kill
10. Hole In My Soul

Az első single-dalt és az előrendelési infókat december 14-én tették közzé. A 'Last Man Standing' című szám kapcsán Ellsworth elmondta: "Eljött az idő - itt az első album-ízelítő! A 'Last Man Standing' dal kapta azt a megtisztelő feladatot, hogy megnyissa a 'The Wings of War' kapuit. Ez volt a legelső dal, amit feldemóztunk a lemezre, még 2018 márciusában, és egészen onnantól fogva az "OPENER" munka-címet viselte... Ebben mindannyian egyet értettünk - ez szinte hihetetlen!. Vessétek hát bele ti is magatokat egy kis old-school thrash muzsikába, amolyan Jersey-módra, durva headbangelés révén!".

 

A 'Head Of A Pin' dal szöveges videója januárban jelent meg. Ellsworth elmondta: "Hosszú idő volt, mire megszületett a 'Head Of A Pin' dal... valószínűleg ez az a dal bandánk karrierjében, ami a legtöbb változáson átesett. Viszont megérte minden belefektetett idő! A gitárok precíz hangolása végig ragyog a dalban, és a tradícionalitást is mocskos riffekkel, együtténeklős refrénekkel spékeltük meg... Nekem személyesen ez az egyik kedvenc nótám a 'The Wings of War'-ról".

Az album munkálatait összefoglaló dokumentációs sorozat, a Welcome To The Garden State első két része itt érhető el:

Az Overkill jelenlegi felállását Bobby "Blitz" Ellsworth énekes, D.D. Verni basszusgitáros, Dave Linsk szólógitáros, Derek Tailer ritmusgitáros és Jason Bittner dobos alkotja.

Az Overkill legutóbbi stúdióalbuma, a 'The Grinding Wheel' 2017. február 10-én jelent meg, a Nuclear Blast jóvoltából. Erről bővebben itt írtunk.


Elkészült az OVERKILL 19. stúdióalbuma, a 'The Wings of War' - itt a 'Head Of A Pin' dal szöveges klipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás