Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [363. rész]


2018-12-02

Black metal Edgar Allan Poe-módra

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 363. rész

A FOREST OF STARS - 'A Prophet For A Pound Of Flesh'

"120 évvel ezelőtt alakult egy viktoriánus brit férfiakból álló testvériség, az A Forest Of Stars, akik magukat az adott korszak képviselőjeként tartották számon. Egy olyan érát jelképeztek, ami egyben dicső és pompás, egyben pedig dekadens. Ez a kollektíva hipnotikus, kísérteties és pszichedelikus black metal zenében fedezte fel önálló expresszióit".

Az A Forest Of Stars zenekar 2007-ben alakult az angliai Leeds-ben. Mindeddig öt nagylemeze jelent meg a bandának - legutóbbi stúdióalbumuk, a 'Grave Mounds and Grave Mistakes', 2018 szeptemberében jelent meg, a Prophecy Productions kiadó jóvoltából.

Az A Forest Of Stars alapvetően egy black metal stílusú zenekar, de dalaikban nép- és klasszikus zenei és pszichedelikus rockzenei elemek is felfedezhetők. Sokan őket tartják az úgynevezett post-black metal műfaj alapítójának. Dalszövegeik a viktorináus Angliába repítik vissza a hallgatókat: okkult szeánszokat és szellem-történeteket ismerhetünk meg általuk, Edgar Allan Poe-módra.

Első lemezük, a 'The Corpse of Rebirth' 2008-ban jelent meg független gondozásban; második stúdióalbumuk, az 'Opportunistic Thieves of Spring' pedig 2010-ben látott napvilágot, a Transcendental Creations kiadó révén. A zenekar a 2012-es 'A Shadowplay for Yesterdays' albummal vált nemzetközileg is ismertté - ezt a kiadványt a Prophecy Productions leányvállalata, a Lupus Lounge vette gondozásba. Ennél a kiadónál jelent meg a csapat negyedik sorlemeze, a 'Beware the Sword You Can not See', valamint a legújabb alkotás, a 'Grave Mounds and Grave Mistakes' album, ami többek közt felkerült a brit és a német zenei toplistára is.

A zenekarról bővebb infókat itt lehet találni: www.aforestofstars.co.uk

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [363. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás