Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Újra a RHAPSODY név alatt egyesült Luca Turilli és Fabio Lione - stúdióba vonult a csapat


2018-12-24

A legendás Rhapsody zenekar két eredeti tagja, Luca Turilli gitáros és Fabio Lione énekes ismét összeállt, és Turilli / Lione Rhapsody néven folytatja a banda örökségét.

A Turilli / Lione Rhapsody név alatt 8 év után most először rögzít közös zenét a két legenda. A zenekar felállását a korábban Luca Turilli-féle Rhapsody néven ismert együttes egyes tagjai, Dominique Leurquin, Patrice Guers és Alex Holzwarth teszik teljessé. A Rhapsody zenekar változata nem összekeverendő azzal a formációval, ami Rhapsody Of Fire néven ad ki hamarosan új albummal jelentkezik. Szimplán Rhapsody néven ez a szóban forgó formáció 2018 elején turnézott.

A Turilli / Lione Rhapsody immáron be is vonult a stúdióba, hogy új albumot vegyen fel (rajongói támogatással).

A Turilli / Lione Rhapsody zenekar történetének kezdete a Rhapsody 20. évfordulós ünnepi / búcsúturnéja idejére datálható. Luca Turilli, Fabio Lione, Dominique Leurquin, Patrice Guers és Alex Holzwarth ekkor tért vissza újra a színpadra, hogy még egyszer utoljára közösen előadjanak néhány klasszikus Rhapsody-nótát. Ez eredeti tervek szerint a körút végeztével Luca és Fabio más-más irányban folytatta volna karrierjét - előbbi konkrétan felfüggesztette a Luca Turilli's Rhapsody működését, azzal a céllal, hogy végleg szakít a metal műfajjal. A búcsúturné (pontosabban a kitartó rajongók és tömegek szüntelen szeretete és támogatása) azonban megváltoztatta mindkettejük döntését: Luca és Fabio ráeszmélt, hogy amit annak idején - 20 évvel ezelőtt - megalkottak, azzal metal-történelmet írtak. Innentől kezdve közös mottójuk lett: "Újjászületés és evolúció".

Miután tehát lezárult a Rhapsody-fejezet, a két barát elkezdett újabb kreatív, eredeti és innovatív utakat keresni, művészi vízióik kifejezésére. Nekiláttak egy új kollaboráció kiötlésének. Együttműködésük végül odáig vezetett, hogy eldöntötték, új és tiszta lappal vágnak bele a Rhapsody-projektbe; méghozzá Turilli / Lione Rhapsody néven.

A zeneipar persze rengeteget változott az elmúlt évtizedekben - annak ellenére, hogy a Rhapsody rajongói hűségesek és kitartóak voltak mindvégig, ez a lemezeladásokon mégsem mutatkozott meg. Jelenleg a legtöbb zenekar már csak a fanok pénzügyi támogatása révén tud újabb lemezeket rögzíteni. Turilli és Lione nem akarta, hogy ezek a változások vefolyásolják az új Rhapsody működését, ezért úgy döntöttek, ők is belevágnak egy "crowdfunding" kampányba.

Luca Turilli így szólt: "A búcsúturné kezdetén - abban a pillanatban - még véletlenül sem gondoltam volna, hogy folytatom aktivitásaimat a metal műfaján belül. Miután azonban személyesen is részese lehettem a klasszikus Rhapsody és a banda eredetének ünnepének, új művészi víziók robbantak be az agyamba, és az elmémben felszólalt egy mantra: "Újjászületés és evolúció". Most őszintén mondhatom, hogy rendkívül izgatott vagyok, hogy a jövőben korlátok nélküli lehetőségeim lesznek atekintetben, hogy továbbfejleszthetem, megújíthatom azt a hangzást, amiben a Rhapsody fundamentális lelki ereje és érzelmei rejlenek".

Fabio Lione hozzátette: "Totális mértékig hiszünk és bízunk az új Turilli / Lione Rhapsody projektben, a vízióinkban és a lehetőségeinkben; továbbá abban, hogy valami igazán különlegeset, innovatívat, modern és friss dolgot készülünk letenni az asztalra. Tesszük mindezt kompromisszumoktól mentesen, a lehető legmodernebb technológiák segítségével. Ugyanakkor hiszünk abban is, hogy rajongóink hozzájárulása révén képesek leszünk elérni minden célunkat; így jómagam, Luca, Dominique Leurquin, Patrice Guers és Alex Holzwarth tiszta lappal kezdhetjük újra zenei karrierünk legjelentősebb fejezeteit, összeállítván egy vadonatúj albumot. Számítunk rátok!".

Hogyan lehet segíteni a Turilli / Lione Rhapsody projektet? "Rendeljétek meg előre az albumot. Ha ezt megteszitek minél többen, nagy részben képesek leszünk finanszírozni az album stúdió munkálatait. A lemez már most megrendelhetitek különféle formátumokban; továbbá ezáltal részesei lehettek számos különleges, egyedi és exkluzív élménynek!".

Az előrendelési infók és egyéb érdekességek a projekt IndieGogo-oldalán olvashatók.

A san marinoi Domination Stúdióban készülő album kapcsán az alábbi videóban eszközöl friss híreket a két legenda:


Újra a RHAPSODY név alatt egyesült Luca Turilli és Fabio Lione - stúdióba vonult a csapat
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás