Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

TRAVELER - felvették debütáló nagylemezüket a kanadai heavy metalisták; itt az új dal, a 'Speed Queen'!


2019-02-15

A kanadai heavy metal csapat néhány hete adott ki egy split-lemezt a finn Coronary együttessel karöltve, most pedig bejelentette első nagylemezét.

A Traveler zenekar bemutatkozó stúdióalbuma 2019. február 22-én jelenik meg, a Gates Of Hell Records jóvoltából. Az albumot - amit 2018 folyamán rögzítettek, több különböző stúdióban - 8 tempós, pörgős, "classic metal" stílusú nóta alkotja, a Judas Priest, a Manilla Road és a Riot "vintage" stílusában.

A banda gitárosa és alapítója, Matt Ries elmondta, hogy akinek bejött a Traveler debütáló demója, és a Coronary együttessel közös split-album, az "imádni fogja" ezt a lemezt is. A demó három dalát egyébként újrarögzítették a nagylemezre; mégpedig a banda új, mostanra teljessé vált felállásával. "Elmondhatatlanul fantasztikus érzés valóra váltani az álmainkat" - mondta Ries. "Rájöttem az évek során, hogy egyáltalán nem mindegy, kivel jammelsz: nem szabad soha sem megalkuldni, beérni azzal, ami nem tökéletes. Egyben azt is megtaunltam, hogy vért kell izzadni annak érdekében, ha el akarsz érni valamit... de kétségkívül megéri".

A Traveler felállását Jean-Pierre Abboud (Gatekeeper) énekes, Toryin "Junior" Schadlich másod-gitáros, Dave Arnold basszer és Chad Vallier dobos teszi teljessé. Utóbbi a híres AB Records stúdiójában vette fel a saját témáit; míg a gitárokat Ries házi stúdiójában; a vokálokat pedig a Richhobo Stúdió falai között vették fel. A Traveler debütáló albuma bemutatja, milyen fejlődésen ment kereszt a banda mindössze egyetlen esztendő leforgása alatt - erre bizonyíték a három újrarögzített demó-dal, és persze a vadonatúj kompozíciók minősége.

"Az újabb dalok mindegyike nagyban különbözik egymástól" - közölte Ries. "Érzésünk szerint ezáltal lesz ez az album igazán izgalmas és érdekes. De természetesen egyik dal sincs híján dupla gitár-témáknak és erőteljes vokáloknak. Bátran mondhatom továbbá, hogy a korábbi dalok újra felvett verziói is iszonyatosan faszául szólnak; pláne az új vokálokkal! Dalszövegek tekintetében nem mellesleg való életbeli tapasztalatok és a végletekig eltúlzott történetek egyaránt megismerhetők a lemezen. Feszes szólók és harmonikus gitárok, valamint lüktető basszus-hangzás... vagyis minden, amit jómagam is szeretek hallani, amikor felteszek egy-egy lemezt. Ha nektek is az enyémmel azonos az ízlésetek, akkor garantáltan rázni fogjátok az öklötöket!".

A Traveler zenekart Ries alapította, miután az általa szerzett Gatekrashör- és Hrom-dalok (ezek a gitáros eredeti bandái) nem passzoltak a felsoroltak stílusához. Az új banda - miután kiadta ezeket a számokat (a fentebb említett demón és a Coronary-val közös split-albumot) - a sikereken felbuzdulva nekilátott debütáló nagylemeze munkálatainak. Mostanra pedig kiderült, a 2019-es év bombasztikus heavy metal-őrületet hoz a rajongók számára!

A 'Traveler' album borítója és dallistája így néz ki:

01. Starbreaker
02. Street Machine
03. Behind The Iron
04. Konamized
05. Up To You
06. Fallen Heroes
07. Mindless Maze
08. Speed Queen

Az album első két nyilvános dala, a 'Street Machine' és a 'Speed Queen' itt érhető el:

Alább meghallgathatod a banda első demó-felvételét:


TRAVELER - felvették debütáló nagylemezüket a kanadai heavy metalisták; itt az új dal, a 'Speed Queen'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás