Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

THE SPIRIT - kiadta második nagylemezét a német black-death banda; végighallgatható a 'Cosmic Terror'


2020-02-08

A német The Spirit zenekar - ami nemrégiben Budapestre is ellátogatott - közzétette második stúdiólemezét teljes egészében.

A The Spirit együttes a '90-es évek melodic death metal zenéjét ötvözi zord black metal-attitűddel - ezzel "a sötétség egy olyan félelmetes pontját érték el, aminek révén új fejezet nyílt a metalzene történelem-könyvében". A The Spirit - egyedi módon kialakított identitása mellett - hű marad önmaga és a műfaj gyökereihez. Dalaikat kreatív ritmusok, gyilkos dallamok és erőteljes hangszerelés jellemzi - ezek alapozták meg debütáló lemezüket, ami 'Sounds from the Vortex' címmel jelent meg 2017 októberében. A 'Sounds from the Vortex'-et a kritikusok és a rajongók egyaránt nagyra méltatják, köszönhetően a The Spirit energiával és szenvedéllyel teli kompozícióinak.

Ezeket a tényezőket emeli még magasabb szintre a banda az új albumon, ami 2020. február 7-én jelent meg, 'Cosmic Terror' címmel.

A The Spirit együttes számára meglehetősen elfoglalt év volt a 2018-as esztendő. Felléptek több nagy nevű fesztiválon (Party.San, Summer Breeze, stb.) és több európai turnét is lebonyolítottak (például a Hypocrisy és a Kataklysm társaságában); többek közt Budapestre is ellátogattak. A banda vezére / dalszerzője, M.T. 2019 tavaszán vonult be a Woodshed Stúdióba, hogy a híres V. Santura (Triptykon, Dark Fortress) producerrel közösen nekilásson a második The Spirit album megalkotásának.

A végeredmény hét lüktető black-death himnusz lett, ami kiváló gitár-munkára és kozmikus, instrumentális passzusokra épült. A 'Cosmic Terror' album hűen tükrözi M.T. életreszóló, prog-rock zene iránti szenvedélyét.

Az új lemez borítóját a neves francia művész, a Metastazis hatáskörébe tartozó Valnoir alkotta meg. A 'Cosmic Terror' nevezetű zenei katarzis az AOP Records kiadó révén szabadult a hallgatókra; méghozzá CD-n, bakeliten és digitális formában. Íme a borító és a tracklista:

01. Serpent As Time Reveals
02. Strive For Salvation
03. Repugnant Human Scum
04. The Path Of Solitude
05. Pillars Of Doom
06. The Wide Emptiness
07. Cosmic Terror

Az új album első single-dalát november közepén tették közzé. A 'Serpent As Time Reveals' dal kapcsán M.T. elmondta: "Ez volt az első dal, amit megírtam második, 'Cosmic Terror' című albumunkra, egyben messze a leghosszabb ideig készült nóta. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt rajtam komoly nyomás a dalszerzés közben, miután debütáló albumunkkal meglehetősen magasra tettük a lécet. Amit a dal elkészült, rögtön a megváltás érzése lett úrrá rajtam; lévén ez volt az első löket az album többi dalának megírásához. Egyébként azért választottuk ezt a számot első single-dalnak, mert úgy tűnt, ez a legjobb prezentációja az első lemez és az album közötti váltásnak".

A 'Pillars Of Doom' videoklipje - amit Dariusz Szermanowicz (Grupa13 / Behemoth, Kreator, Amon Amarth) rendezett - itt megtekinthető:

A megjelenés napján közzétették a teljes album audióját is:

Lentebb elérhető a banda korábbi, 'The Clouds Of Damnation' és 'Cross The Bridge To Eternity' című számainak szöveges videója:


THE SPIRIT - kiadta második nagylemezét a német black-death banda; végighallgatható a 'Cosmic Terror'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás