Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Megjelent a TORA TORA visszatérő albuma - itt az új klip, a 'Son Of A Prodigal Son'!


2019-02-22

A legendás memphisi hard rock zenekar az olasz Frontiers Records-szal kötött lemezszerződést. Visszatérő albumuk 2019. február 22-én jelenik meg.

A Tora Tora együttes zenéjét alapvetően a hard rock határozza meg, de dalaikban erősen érezhető szülővárosuk, Memphis legendás blues-stílusa - a '80-as években ez az egyedülálló elegy tette sikeressé a bandát. A Frontiers nemrég leigazolta a zenekart, ami 2018 elején neki is látott az új stúdióalbum munkálatainak.

Anthony Corder énekes így nyilatkozott: “A Tora Tora büszkén jelenti be, hogy szerződést kötött a Frontiers-szel! Ez a kiadó igencsak gazdag zenei örökséggel rendelkezik, és tagadhatatlanul a minőségre fókuszál. Érzésünk szerint, az ő vállalati kultúrájuk tökéletesen passzol a mi következő projektünkhöz. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a kedvenc előadóink és a legjobb barátaink mellé állhatunk be, ebbe a nemzetközi rostába. Köszönet Serafino Perugino-nak, Mario De Riso-nak, Nick Tieder-nek és az egész Frontiers-családnak a lehetőségért! Alig várjuk már, hogy új muzsikával és rengeteg szép élménnyel gazdagíthassunk benneteket!”.

Keith Douglas gitáros hozzátette: “Amikor először szóba jött az új Tora Tora-projekt, a legnagyobb kérdés az volt, hogyan fognak szólni az új dalok, miután olyan sok idő eltelt azóta, hogy közösen zenét szereztünk? Egy napon át tartó közös próba után azonban nyilvánvalóvá vált, hogy ugyanott folytatjuk a dolgot, ahol annak idején abbahagytuk. Megírtunk jópár fasza kis nótát, és ezeken kívül is van még egy csomó friss ötletünk, amiből válogathatunk. A kreatív szabadság óriási előny számunkra. A zenei irányzatot viszont pontosan nem tudjuk behatárolni - lesz, ami lesz... Annyit azonban biztosra mondhatok, hogy ez az új lemez is olyan kemény lesz, mint bármi, amit korábban műveltünk. És persze hűek maradunk a memphisi gyökereinkhez. Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy belevághattunk egy izgalmas projektbe; a Frontiers Records pedig áldását adta erre".

A banda visszatérő albuma 'Bastards of Beale' címmel jelenik meg, 2019. február 22-én. A kiadó közleménye szerint ez az album "visszahozza a banda blues-gyökerű hard rock muzsikájának varázsát a köztudatba, miközben messze távolodik a tökéletesre polírozott mainstream trendektől. A Tora Tora minden eddiginél klasszikusabb hangzással operál, de még véletlenül sem szól régiesen és elavultan".

Keith Douglas elmondta az új lemez munkálatai kapcsán: "A legutóbbi stúdióalbumunk a 'Revolution Day' volt, amit ’94-ben rögzítettünk. Nehéz elhinni, hogy ez közel 25 éve történt! Akkoriban a zeneipar elég különös helyzetben volt; így a kiadónkkal kötött szerződés is meglehetősen ingatag talajon állt; ezért úgy döntöttünk, lelépünk egy kicsit, hogy más dolgokat is kipróbáljunk. 2001-ben adtunk közösen egy koncertet egy speciális alkalom apropójából, de úgy igazán csak 2008-ban kezdtünk el ismét együtt zenélgetni rendszeresen. Az elmúlt évtizedben rengeteget beszéltünk egy új projektről, de ebből csak akkor lett valami, amikor a Frontiers szerződést ajánlott nekünk. Nem is lehetett volna ennél jobb az időzítés!".

"Bandánk a memphisi Sam Phillips Recording stúdióban vette fel az új albumot" - folytatta Corder. "Sam Phillips-et világszerte ismerik és tisztelik; lévén a Sun Stúdióban dolgozott együtt, többek között Elvis-szel; vagyis közvetve és közvetlenül is ő felelt a nagybetűs “Rock And Roll” kitalálásáért. Miután megszűnt a Sun Stúdió, leköltözött az utca másik végébe, hogy megalapítsa a Sam Phillips Recording stúdiót. Ebben az épületben számos világhírű név megfordult - köztük volt Roy Orbison, Jerry Lee Lewis, Bob Dylan és Robert Plant. Ottlétünk alatt pedig benézett William Bell (STAX) is... Egyszóval rendkívül inspiráló volt egy ilyen helyen dolgozni".

Douglas és Corder mellett Patrick Francis basszusgitáros és John Patterson dobos alkotja a Tora Tora felállását.

A 'Bastards of Beale' album borítója és dallistája így néz ki:

A tracklista:
01. Sons Of Zebedee
02. Giants Fall
03. Everbright
04. Silence The Sirens
05. Son Of A Prodigal Son
06. Lights Up The River
07. Let Us Be One
08. All Good Things
09. Rose Of Jericho
10. Vertigo
11. Bastards Of Beale

Elsőként a 'Rose Of Jericho' című számot osztották meg a lemezről, ízelítőképpen a rendeléshez. Újabban megjelent a 'Silence The Sirens' és a 'Son Of A Prodigal Son' videoklipje is. Íme a premierek:

A Tora Tora jövőbeni koncertjeiről, és egyéb friss hírekről a Facebookon lehet értesülni.

Másik hír, hogy a Tora Tora bemutatta eddig nyilvánosságra nem hozott, 'Guilty' című videoklipet. Habár ennek a dalnak korábban már megjelent egy eredeti kisfilmje, az újonnan nyilvánosságra hozott verziót - amit az Arizona-beli Tucson-ban forgattak 1989 júliusában, egy katonai temető külterületén - eddig sehol nem lehetett látni. A 'Guilty' című dal a banda 1989-es, 'Surprise Attack' című albumán szerepel.


Megjelent a TORA TORA visszatérő albuma - itt az új klip, a 'Son Of A Prodigal Son'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás