Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [366. rész]


2018-12-12

A modern és az old-school progresszív / power metal zene ötvözete hallható a görög banda aktuális albumán.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 366. rész

BLACK FATE - 'Rhyme Of A False Orchestra'

A Black Fate egy görög progresszív / power metal zenekar, ami 1990-ben alakult Larissa városában. Az első felállás tagja a Nikos & Elias Tsintzilonis testvérpár, valamint Heracles Fanarakis és Stelios Papakostas volt. A kezdetben két demót ('Black Fate', 'A Piece of Dream') adtak ki, melyek révén megismerte és felkapta őket a görög metal -média.

Néhány koncert és tagcsere után, a 2000-es évben megjelent a banda debüt-albuma, az 'Uncover', amit a Secret Port Records gondoz. Két évvel később ugyanez a kiadó dobta újra piacra a csapat első két demóját, 'A Piece of Dream' gyűjtő-néven.

Néhány év szünet következett, de 2007-ben Nikos Tsintzilonis megismerkedett Vasilis Georgiou énekessel, és újra elindította a Black Fate kerekét. A dalszerző páros neki is látott a komponálásnak: kezdetét vette a banda új érája. Ennek első gyümölcse a 'Deliverance of Soul' album lett, amit 2009-ben adott ki az Asiral Records.

A lemez megjelenése után újabb tagcserékre volt szükség, hogy teljesíteni tudják a koncertekre vonatkozó elkötelezettségeket. Végül a neves gitáros, Gus Drax személyében találták meg új pengetősüket (Drax a brit prog-metal, a Biomechanical, valamint a Sunburst tagjaként és szóló-előadóként vált korábban ismertté). Mellette az Innosense együttesből érkező basszusgitáros, Vasilis Liakos is csatlakozott a bandához. A két új tag - illetve Vasilis Georgiou és az alapító dobos, Nikos Tsintzilonis - támadásba lendült: a 2010-es évek elején számos koncertet adott a csapat, a 'Deliverance of Soul' promóciója keretében. Ezek a koncertek szinte egytől egyig teltházas események voltak - a sikereken felbuzdulva pedig nekilátott a banda a következő nagylemez munkálatainak.

A kemény munka 2 és fél év után hozta meg gyümölcsét. A zenekar saját stúdiójában (Warcry) írt meg és vett fel 10 vadonatúj számot. Ezúttal - immáron 7 húros gitárokon - keményebb, de ugyanakkor jóval dallamosabb hangzást értek el, olyan modern és old-school bandák hatása alatt, mint a Kamelot, az Iron Maiden, a Conception és a Dream Theater; de természetesen hűek maradtak dalaik jellegzetes, egyedi hangzásához is. Az új album hanganyagának keverését Nikos Tsintzilonis végezte el, a Gstudio falai között. A maszterizálást továbbá Eric Tordsson (End Of September, Antestor) látta el, a svédországi Solid Mix Stúdióban. Új lemezszerződést is kötöttek; méghozzá a svéd Ulterium Records-szal; így 2014 novemberének végén világszerte megjelenhetett a 'Between Visions & Lies' album.

A Black Fate tehát nemrégiben letett az asztalra egy újabb mesterművet, amit a műfaj nagyjai inspiráltak. A 'Between Visions & Lies' albumon súlyos gitár-riffekre, kísérteties dallamokra, dühös és technikás, egyben dallamos szólókra és fülbemászó melódiákra kell számítani. A Vasilis Georgiou énekes és a végtelenül tehetséges Gus Drax gitáros által vezetett Black Fate kétségkívül mély nyomot hagyott a nemzetközi metal-szcénán!

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [366. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás