Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

A nyár elején kiadja első albumát az ukrán MOTANKA együttes - itt az új klip, a 'Verba'!


2019-04-11

Az ukrán "tradícionális / misztikus metalbanda" a Napalm Records-szal kötött lemezszerződést.

A Motanka zenéjének egyedi hangzását modern electro-, metal- és népzenei elemek színesítik. A banda a hallgatókat igyekszik visszarepíteni az ősi időkbe; méghozzá tradícionális ukrán hangszerek (dulcimer, ocarina, stb.) használata és klasszikus metal muzsika révén. A Motanka kifejezést - az ukrán hagyományok szerint - egy "védelmező bábura" (egyfajta voodoo-babára) használták, melynek révén az emberek kommunikálni képesek őseikkel.

A banda karrierje nemrég újabb szintet lépett; lévén a neves Napalm Records igazolta le őket. A kiadó által Ukrajna egyik legígéretesebb zenekarának tartott Motankára azután figyeltek fel, hogy fellépésükkel megnyerték a 2018-as Wacken Metal-csatát.

A Motanka közleménye így szól: “Nagyon örülünk, hogy szerződésre léphettünk a Napalm Records-szal. Közösen még gyorsabban és még hatékonyabban képesek leszünk céljaink elérésére, és zenénk szélesebb körű terjesztésére! Nagyon izgatottak vagyunk, mivel debütáló albumunk egy professzionális csapat - azaz a világ egyik legnevesebb lemezkiadója - támogatása révén szabadulhat a világra!”.

A Motanka első nagylemeze 2019. június 7-én kerül kiadásra. A banda az alábbiakat nyilatkozta az album kapcsán: "Olyan "ősi" hangszereket használtunk az album felvételei során, mint a dulcimer és az ocarina, de hörgős vokálok és modern technológiák teszik még inkább analóggá a hangzást. Olyan ez a lemez, mintha a mi gyerekünk lenne - hosszú ideje növekszik, egyre erősebb és erősebb lett. Egyébként a lemez minden aspektusa Ukrajna misztikus természetét vázolja fel zeneileg. A dalok javarészét szülővárosunkban, Luckban, Ukrajna misztikus központjában írtuk. E régió ereje és hatalma etekintetben már évszázadok óta jelentős. Mi magunk is hosszú éveken keresztül készültünk ezekkel a dalokkal, de most végre bemutathatjuk a világnak, köszönhetően a Napalm Records-nak".

A 'Motanka' album több különböző változatban is megjelenik - erről bővebb infókat itt lehet találni.

A tracklista:
01. Alatyr 2. Fire Burns
02. Air
03. Des’ U Horakh
04. Oy Ty Moya Zemle
05. Bosymy Nizhkamy
06. Voroh
07. Berehynya 9. Horizon
08. Pace Of The Space
09. Khreshchennya
10. What Are You Living For?
11. Verba
12. Kroda

A 'Verba' című szám alább elérhető hivatalos videoklip formájában. Ennek kapcsán így szólt a banda: "Ez az egyik legerősebb dalunk; lévén tele van energiával. Azzal az energiával, amire mindannyiónknak szüksége van ezekben az időkben. Minden benne van ebben a számban, amit tudni akartok bandánkkal kapcsolatban".

Íme egy kis ízelítő abból, mit nyújt a közönségnek a Motanka:


A nyár elején kiadja első albumát az ukrán MOTANKA együttes - itt az új klip, a 'Verba'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás