Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [370. rész]


2018-12-26

Még mindig tart a karácsonyi hangulat...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 370. rész

LIMBONIC ART - 'Moon In The Scorpio'

A Limbonic Art egy norvég black metal együttes, ami 1993-ban alakult, eredetileg négy taggal. Az egész dolog kitalálója egy Daemon (Vidar Jensen) nevű zenész volt, és a négy eredeti tagból ma már csak ő van a bandában. Korábban társult hozzá Morfeus (Krister Dreyer), és így jött létre a későbbi kétfős felállás: Daemon énekelt, gitározott, Morfeus pedig billentyűzött, gitározott és vokálozott.

’95-96-ban több próbafelvételt is kiadtak (black metal, egy kis szimfónikus beütéssel), mígnem a Nocturnal Art Prod. kiadó felfigyelt rájuk, így hamarosan profi körülmények között készíthették el a jól ismert '„Moon In The Scorpio'” című debütáló albumukat, ami még 1996-ban kiadásra került.

Meglehetősen pozitív fogadtatása volt a zenéjüknek, de igazából csak az ezután következő három album hozta meg nekik az elismertséget: az 1997-es '„In Abhorrence Dementia'”, az '„Ad Noctum -– Dynasty Of Death'” (1999) és az '„Epitome Of Illusions'” (1998), melyeknek köszönhetően a Limbonic Art a norvég extrém-metál színtér egyik legmegbecsültebb új szereplőjévé vált. Ehhez hozzájárultak élő szerepléseik is: '’97-ben az Emperort kísérték el egy turnéra, aztán ’'99-ben velük léptek fel a No Mercy fesztiválon, olyan előadók társaságában, mint pl. a Morbid Angel vagy a Peccatum. Aztán jött a Mystic fesztivál az Amorphis-szal...

Úgy tűnt, a 2002-es „'The Ultimate Death Worship'” című negyedik album lesz az utolsó a banda diszkográfiájában; a Limbonic Art ugyanis 2003 februárjában fogta magát, és feloszlott, de 2007 októberében váratlanul megjelent a 'Legacy Of Evil' lemez, melyen Daemon és Morfeus duóban játszott. 2010-ben továbbá kiadásra került a 'Phantasmagoria' album, ami az első volt, melyet egyedül Daemon írt, producelt és rögzített.

Ezután egy újabb hétéves szünet következett; 2017-ben azonban visszatért Daemon és projektje: a Limbonic Art nyolcadik nagylemeze, a 'Spectre Abysm' a Candlelight Records jóvoltából látott napvilágot, 2017. július 7-én.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [370. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás