Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [371. rész]


2018-12-30

Az idei utolsó rovat-epizódban a modernkori space-rock világába kalauzoljuk el a hallgatókat.
 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 371. rész

YURI GAGARIN - 'Oblivion'

A Yuri Gagarin egy svéd space-rock banda, ami 2012-ben alakult Göteborgban. A zenekar felállását Christian "Crille" Lindberg szólógitáros, Jon Eriksson ritmusgitáros, Leif Göransson basszusgitáros, Robin Klockerman szintetizátoros és Stefan "Steffo" Johanssont dobos alkotja.

A bandát a legendás szovjet kozmonauta nyomán nevezték el - dalaik ennek megfelelően Gagarin örökségét ápolják, mind zeneiség (azaz a Pink Floyd, Hawkwind, Nektar, and Eloy zenekarok által csúcsra járatott prog-rock / space-rock műfaj), mind dalszövegi koncepciók tekintetében.

A Yuri Gagarin eddigi legsikeresebb albuma a 2015 decemberében megjelent 'At the Center of All Infinity', melyen hat instrumentális jam-kompozíció hallható, némi doom metal / acid rock-beütéssel megspékelve.

Ezen kívül további két nagylemeze jelent meg a bandának: a 2013-as debüt-album ('Yuri Gagarin') és a 2015-ös 'Sea of Dust'. A kezdetekben csak online osztották meg dalaikat (a Soundcloud-on keresztül), de miután felölelte őket egy göteborgi lemezkiadó, hivatalos formában is rögzíthették és kiadhatták instrumentális kompozícióikat. A space, a fuzz, a prog és a stoner rockzene rajongói körében a Yuri Gagarin mindegyik albuma nagyra becsült kincsnek számít.

Bővebb infók a bandáról és az albumokról: yurigagarinswe.bandcamp.com

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.

 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [371. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás