Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

CABRAKAÄN - első nagylemeze kiadására készül a mexikói származású folk-death banda


2019-01-04

A szimfónikus folk / death metal zenében utazó, jelenleg kanadai székhelyű Cabrakaän együttes a Sliptrick Records-szal kötötte meg első lemezszerződését.

A Cabrakaän a mexikói Toluca városában alakult 2012-ben; de azóta Kanadát tartják otthonuknak, hogy 2017-ben felléptek a Lone Butte-beli Metalocalypstick fesztiválon. A banda még ezt megelőzően, 2014-ben kiadta debütáló EP-jét, a 'Songs From Anahuac'-ot, melynek révén a közönség megismerhette egyedi, szimfónikus death / folk metal zenéjüket, amit "őskori hangszerelés, valamint mexikói folklór-mesék és mezo-amerikai mítológiák (azték, maja, olmecan, stb.) történetei" színesítenek.

A Cabrakaän - immáron Kanadában - nekilátott első nagylemeze, a 'Cem Anahuac, My Home' munkálatainak. Ezt a lemezt már a Sliptrick Records fogja kiadni, 2019 folyamán. Koncepcióját tekintve az album a mexikói tradíciókat, a tagok gyökereit eleveníti fel, sajátos megszólalásban.

Büszkék vagyunk gyökereinkre és kultúránkra; ezért szeretnénk mindezt megosztani a rajongókkal, saját dalaink révén. Amikor a színpadon állunk, igyekszünk a hallgatóknak egy különleges élményt nyújtani azzal, hogy elhozzuk számukra az azték idők hangulatát, kosztümök és arcfestékek jóvoltából. Élő szettjeink révén szeretnénk mindenkivel megismertetni vizuálisan is ezt a kultúrát, amibe így könnyebben beleélhetik magukat az emberek” - nyilatkozták a bandatagok.

Hamarosan közzéteszik a 'Cem Anahuac, My Home' album részleteit, első ízelítőit...

A banda felállását Pat Cuikani énekesnő, Marko Cipaktli dobos, Alejandro Navarro és Paolo Belmar gitárosok, Rex Darr basszusgitáros és Sebastián Yankopek billentyűs alkotja.

A Cabrakaän hivatalos Facebook-oldala itt érhető el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás