Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Felvette második albumát az ETERNAL WINTER együttes


2019-11-06

A marylandi epikus heavy metal banda elkészült második, 'Archaic Lore Enshrined: Songs of Savage Swords & Dark Mysticism' című nagylemezével.

A banda vezére, Matthew Knight gitáros-énekes / dalszerző az alábbi közleménnyel szolgált: "Következő ópuszunk egy vadonatúj metal-himnuszokból álló kollekció, ami különféle irodalmi témákon alapszik. A zenei elemek az első albumra hajaznak, ám ezúttal egy kicsit sötétebb, gótikusabb hangzást kaptak a dalok, melyek nagyrésze egyúttal gazdag riffekben és egyedülálló atmoszférákban... Mindettől függetlenül természetesen továbbra is bátran ráaggatható zenénkre az “epic” jelző, mivel a végeredmény kétségkívül egy 100%-os true heavy metal album lett! Hiszek abban, hogy dalszerzői tekintetben sokat fejlődtünk az évek során, és büszkén jelenthetem, hogy ezek az eddigi legjobb nótáim... Stúdió-munka tekintetében is komoly fejlődés ment végbe; szóval alig várjuk már, hogy 2020-ban megoszthassuk mindenkivel, amin oly keményen dolgoztunk!".

A lemez kapcsán Knight továbbá elmondta: "Új albumunk elsőszámú inspirációja a kard és a mágia; a gótikus irodalom és egy egyéb sötét / fantasztikus művek. Dalaink nagy részét a kultikus Weird Tales magazin történetei ihlették, mivel jómagam nagy rajongója vagyok ezeknek a klasszikusoknak. Ezek közül az egyik ihletet C.L. Moore Hellsgarde című alkotása adta, amit először 1939-ban publikáltak. Egy gótikus szellem-történetről van szó, mely a valahavolt legnagyobb kedvenceim közé tartozik. Ez a dal - amit stílszerűen 'Hellsgarde'-nak neveztünk el - egy sötét és epikus mű; a leghosszabb tétel a lemezen (nagyjából 13 perc). Annak ellenére, hogy az albumnak kibővített címe van, azt mondhatom, hogy ez egyfajta "címadó dalként" funkcionál. A lemezborítót illetően egyébként egy olyan művészt kerestünk, aki képes papírra vinni ezt a fajta atmoszférát és minden érzelmet, ami bennem kavargott, amikor először olvastam a fentebb említett történetet. Végül egy hatalmas tehetségre sikerült lelnünk: ő a New Orleans-i művész, Louis Braquet, aki megfestette a Hellsgarde nyitányát, amikor is Jirel belovagol egy kísértet-kastélyba a naplemente fényében. Louis totálisan fantasztikus munkát végzett! Ez a kép magában foglalja a jelenet teljes esszenciáját, valamint a középkori Franciaország csodálatos tájképének hangulatát, ami jelen esetben mágia és természetfeletti tényezők uralnak".

Hamarosan közzéteszik az 'Archaic Lore Enshrined: Songs of Savage Swords & Dark Mysticism' album további részleteit...

Az Eternal Winter jelenlegi felállását - Knight mellett Gordon Burchell basszusgitáros, Keith Moye billentyűs és Matt Brookins dobos alkotja.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás