Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Újabb koncert erejéig egyesült újjá a legendás VIO-LENCE zenekar (videó)


2019-08-25

A legendás Bay Area-beli thrash metal banda 1988-as debütáló, 'Eternal Nightmare' című lemeze teljes egészében elhangzott az idei bulikon.

Az eredetileg 1985 és 1993 között fennállt Vio-Lence 'Eternal Nightmare' albumát mind az idősebb, mind a fiatal thrash-rajongó generáció az első-hullámos Bay Area-műfaj egyik legkiválóbb alkotásaként emlegeti. A Vio-lence zenekart ezáltal az album által olyan legendák közé emelte magát, mint az Exodus, a Forbidden, a Testament és a Death Angel.

A Bay Area-beli legendák idén újjáegyesültek egy koncert erejéig: április 13-án, szombaton a kaliforniai Oakland Metro színpadán adták elő teljes egészében az 'Eternal Nightmare' albumot; mégpedig a következő felállással:

Sean Killian - ének
Phil Demmel - gitár
Ray Vegas - gitár
Deen Dell - basszusgitár
Perry Strickland - dobok

Bővebb infók a koncertről itt találhatók. Íme néhány rajongói felvétel, köztük egy Exodus dal ('A Lesson In Violence') feldolgozásának videója, amiben maga Gary Holt (Exodus / Slayer) is feltűnik vendégként:

A Vio-Lence emellett vendégként lépett fel a legendás Sacred Reich zenekar május 31.-i, los angelesi koncertjén, a Regent klubban. A bulin az Excel és a Sworn Enemy volt az előzenekar.

A banda továbbá színpadra állt az augusztus közepén megrendezett Psycho Las Vegas fesztiválon is. Az itt készült teljes, professzionális felvétel megtekinthető alább:

Íme a teljes 'Eternal Nightmare' album:

A kultikus 'Eternal Nightmare' albumot a Vio-Lence tagjai és Wax Maniax hangtechnikus remaszterizálták néhány évvel ezelőtt; sőt, 5 bónusz track-kel is ellátták az eredeti anyagot.

Az 'Eternal Nightmare' originál változata hét dalt tartalmazott; habár a banda nyolcat szeretett volna feltenni a lemezre - a 'Torture Tactics' dalt végül az MCA cenzúrázta extrém dalszövegei miatt. Az album bakelites újrakiadására azonban felkerül ez a ritka bónusz nóta; plusz négy további dal, a legendás '88-as 'Mechanic' című demóról, ami mindaddig csak kazettán volt elérhető.

Az 'Eternal Nightmare' LP-reissue 2015. november 13-án jelent meg, egy különleges gatefold-pakkban, melyben - az összes dalszöveg, és Phil Demmel gitáros megjegyzései mellett - eddig nyilvánosságra nem hozott promóciós és koncert-fotók láthatók (a banda 'Eternal Nightmare'-érájából).


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás