Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [375. rész]


2019-01-13

Az éjszaka még mindig éber...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 375. rész

VINTERLAND - 'Still The Night Is Awake'

A Vinterland egy svéd melodic black metal banda, ami eredetileg 1992-ben alakult, Grimoires néven. A kezdetekben két demó-lemezt is felvettek, de ezeket sosem adták ki a kezükből. A harmadik demó-albumot azonban elküldték Tomas Nyqvist-nek, a kultikus No Fashion Records főnökének, aki rögtön beleszeretett a hallgatnivalóba; így le is igazolta a bandát.

A Vinterland 1995 novemberében vette fel debütáló albumát, ami eredetileg a 'Wings of Sorrow' címet viselte. Az első lemezborítókon hibásan a 'Welcome My Last Chapter' cím szerepelt, de az 1996. szeptemberi példányokon már az új cím olvasható. Az album egyébként rövid időn belül klasszikussá vált - a mai napig az egyik legkiemelkedőbb skandináv extrém metal albumként tartják számon.

A Temple Of Darkness Records 2010-ben, a 'Wings of Sorrow' megjelenésének 15. évfordulója alkalmából újra kiadta a lemezt; méghozzá deluxe CD változatban, extrákkal (poszter, plakett, stb.) felszerelve, addig nem látott fotókkal kiegészítve a szövegkönyvet. Mindemellett bónuszként egy Mayhem-feldolgozás is helyet kapott az újrakiadáson. 2014 júliusában szintén a Temple Of Darkness Records dobta újra piacra a lemezt dupla bakeliten - ezúttal 'Welcome My Last Chapter' címen, 666 példányszámra limitáltan.

A Vinterland egyébként nem sokkal a debüt-album megjelenése után, 1997 elején feloszlott. A banda három tagja - D.F. Bragman baszusgitáros / gitáros-énekes, Andreas Jonsson dobos és Pehr Larsson gitáros - ezután olyan zenekarokban tűnt fel, mint a Tyrant, a The Black, az Iron Lamb, az Alfahanne, a Maze Of Torment és a Le Mans.

A Vinterland végül 2011-ben egyesült újjá az eredeti felállással. Első reunion-koncertjüket a lipcsei Wave Gotik Treffen Fest-en adták. Habár hivatalosan azóta is aktív a csapat, új lemezt egyelőre még nem rögzítettek.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [375. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás