Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Végighallgatható az 1349 új, 'The Infernal Pathway' című albuma


2019-10-22

A "norvég sötétség zenei megvalósítója", az 1349 zenekar október 18-án jelentkezik új nagylemezzel.

Az 1349 soron következő nagylemeze 'The Infernal Pathway' címmel jelenik meg, 2019. október 18-án, mint a 2014-es 'Massive Cauldron of Chaos' album folytatása.

Az új albumot az Amper Tone Stúdió és a Nyhagen Stúdió falai között vették fel, Jarrett Pritchard producer / hangmérnök társaságában. Íme a Jordan Barlow által tervezett borító és a dallista:

01. Abyssos Antithesis
02. Through Eyes of Stone
03. Tunnel of Set VIII
04. Enter Cold Void Dreaming
05. Towers Upon Towers
06. Tunnel of Set IX
07. Deeper Still
08. Striding the Chasm
09. Dødskamp (album edit)
10. Tunnel of Set X
11. Stand Tall in Fire

Az album előrendelési infói itt találhatók meg. Íme a teljes album-stream:

Alább elérhető a 'Dødskamp' című szám hivatalos videoklipje is, amit Carl Eek Torgersen (Necrolust Productions) rendezővel forgatott a banda, az idei Inferno Fest-en.

Az 1349 - a nagylemez első felvezetőjeképpen kiadott egy új EP-t. A 'Through Eyes of Stone' című mini-lemezt augusztus 16-án dobta piacra a Season Of Mist kiadó; méghozzá digitális formában, valamint limitált bakeliten, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Through Eyes Of Stone
02. Riders Of The Apocalypse (Live in Tokyo)

Az EP előrendeléséről bővebb infók itt találhatók. Íme a címadó dal premiere:

Ugyanez a dal hivatalos playthrough-videó formájában is elérhető:

Az észak-amerikai lemezbemutató turné október és november folyamán fog lezajlani, az UADA társaságában.

Év elején egy másik kislemezt is kiadott a banda: a 'Dødskamp' dal az Innovation Norway, a Visit Norway és a Munch Múzeum szponzorálásában jelent meg. A három norvég intézmény négy különböző stílusú zenei előadót kért fel arra, hogy muzikálisan tolmácsoljon egy szabadon választott festményt a híres Edvard Munch-tól.

Az 1349 gitárosa, Archaon korábban az alábbi közleményt adta: "Munch - Edvard Grieg mellett - kétségkívül Norvégia történelmének legnagyobb művésze. Munkássága rendkívül sötét és kísérteties - rengeteg feszültséget, fájdalmat és magányt sugároznak - legalábbis az én értelmezésem szerint. Épp ezért passzol hozzánk az ő stílusa. A 'Dødskamp' című művet választottam tőle - ennek ugyanis már a címe ("halálos küzdelem") önmagáért beszél. Ettől függetlenül ez egy nehéz feladat volt, de egyben egy új, izgalmas komponálási élmény. Néhány hosszú, alvás-mentes éjszaka után megalkottuk ezt a számot... és megérte a kemény munkáért. Ez lett a halandóság dilemmáinak betétzenéje...".

Az új single megjelent digitálisan, valamint limitált LP-n, melyre egy bónusz track is felkerült: ez a banda 'Atomic Chapel' című számának koncertfelvétele. Bővebb infók a rendelésről itt érhetők el.

Az alábbi videóban megismerhetjük a dal történetét:

Az 1349 tehát még ebben az évben kiadja új nagylemezét, ami a 2014-es 'Massive Cauldron of Chaos' album folytatása lesz.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás