Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Through Eyes Of Stone' címmel mutatott be új dalt az 1349


2019-07-09

A "norvég sötétség zenei megvalósítója", az 1349 zenekar 'Through Eyes Of Stone' címmel ad ki új EP-t.

Az 1349 zenekar új, 'Through Eyes Of Stone' című mini-lemezét augusztus 16-án dobja piacra a Season Of Mist kiadó; méghozzá digitális formában, valamint limitált bakeliten, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Through Eyes Of Stone
02. Riders Of The Apocalypse (Live in Tokyo)

Az EP előrendeléséről bővebb infók itt találhatók. Íme a címadó dal premiere:

Év elején egy másik kislemezt is kiadott a banda: a 'Dødskamp' dal az Innovation Norway, a Visit Norway és a Munch Múzeum szponzorálásában jelent meg. A három norvég intézmény négy különböző stílusú zenei előadót kért fel arra, hogy muzikálisan tolmácsoljon egy szabadon választott festményt a híres Edvard Munch-tól.

Az 1349 gitárosa, Archaon korábban az alábbi közleményt adta: "Munch - Edvard Grieg mellett - kétségkívül Norvégia történelmének legnagyobb művésze. Munkássága rendkívül sötét és kísérteties - rengeteg feszültséget, fájdalmat és magányt sugároznak - legalábbis az én értelmezésem szerint. Épp ezért passzol hozzánk az ő stílusa. A 'Dødskamp' című művet választottam tőle - ennek ugyanis már a címe ("halálos küzdelem") önmagáért beszél. Ettől függetlenül ez egy nehéz feladat volt, de egyben egy új, izgalmas komponálási élmény. Néhány hosszú, alvás-mentes éjszaka után megalkottuk ezt a számot... és megérte a kemény munkáért. Ez lett a halandóság dilemmáinak betétzenéje...".

Az új single megjelent digitálisan, valamint limitált LP-n, melyre egy bónusz track is felkerült: ez a banda 'Atomic Chapel' című számának koncertfelvétele. Bővebb infók a rendelésről itt érhetők el.

Az alábbi videóban megismerhetjük a dal történetét:

Az 1349 várhatóan még ebben az évben kiadja új nagylemezét, ami a 2014-es 'Massive Cauldron of Chaos' album folytatása lesz.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás