Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

BARSHASKETH - hallgasd végig a brit black metalisták negyedik albumát!


2019-01-14

A W.T.C. Productions kiadó jelentette be és dobta piacra a Bashasketh régóta várt, negyedik nagylemezét, amit egyenesen a bandáról neveztek el.

A nagy-britanniai black metal-színtér egyik pionír bandája, a Barshasketh 2007-ben jött létre, Krigeist szóló-projektjeként, azzal az indíttatással, hogy színtisza, műfaj-váltásoktól mentes, lényegretörő, másod-hullámos black metal muzsikát kreáljanak. Két demó-lemez és debütáló album ('Defying the Bonds of Cosmic Thraldom') megjelenése után Krigeist Skóciába költözött, ahol teljessé vált a banda felállása. 2013-ban megjelent második stúdióalbumuk, a 'Sitra Achra', valamint két nagysikerű split-EP-n is szerepeltek. A banda ezután felvette harmadik, 'Ophidian Henosis' című albumát; méghozzá a híres stockholmi Necromorbus Stúdióban. Ez az album 2015 nyarán jelent meg, a W.T.C. Productions jóvoltából. Az 'Ophidian Henosis' jelentős mérföldkőnek számít a banda történetében - ennek révén emelkedett a Barshas respektje újabb szintre a black metal-színtéren. Az album megjelenése után új dobos érkezett a csapatba, MK személyében - az ő egyedi játéka elsőként a 'Sein / Zeit' című koncepcionális split-lemezen mutatkozott be, amit az Outre zenekarral közösen vettek fel.

Most, több mint egy évtizeddel a megalakulást követően a Barshasketh kiadja ultimate albumát, amit stílszerűen egyenesen a bandáról neveztek el. Koncepcióját tekintve az új lemez Be’er Shachat legendáját mutatja be (innen ered egyébként a banda neve is); vagyis a zsidó miszticizmus / ezotéria sötét oldalát ismerhetjük meg az új nóták által. Az 54 perces albumon a kvartett felvonultatja eddigi legambíciózusabb kompozícióit; mégpedig különösen durva és brutális módon; olyan intenzitással, amire a korábbi kiadványokon nem volt példa. A Barshasketh "az ősidők esszenciáját helyezi modern aspektusba - épp olyan sötét és misztikus módon prezentálja másod-hullámos black metal zenéjét 2019-ben, mint ahogy azt tették a pionírok 1999-ben". Hasonlóan az 'Ophidian Henosis' albumhoz, ezt a lemezt is a legendás Necromorbus Stúdióban rögzítették, Tore Stjerna producer segítségével.

"Fekete Nap ébred 2019 hajnalán - ennek neve pedig nem más: Barshasketh!"

Alább megtekinthető a Black Typography által készített lemezborító, valamint meghallgatható és megrendelhető a teljes digitális album (ami egyben digipak CD-n is megjelent):

Bővebb infók, hírek a bandáról a Facebookon olvashatók.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás