Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

A Nuclear Blast kiadó igazolta le az izlandi UNE MISÈRE együttest - elkészült a debüt-album


2019-04-09

Az izlandi hardcore banda idén adja ki első nagylemezét.

A hattagú Une Misère 2016-ban alakult. A banda egyes zenészei különböző hardcore bandákból kilépve egyesítették erejüket, Izland sötét és zord hangulata által megihletve. Egy éven belül számos koncertet lebonyolítottak - megnyerték például a hazájukban Wacken Metal csatát, melynek köszönhetően fel is léphettek Németországban, a világhírű fesztiválon. Ekkortájt jelent meg a csapat első mixtape-je, a '010717', aminek címe egyben a megjelenési dátumot is fémjelzi. Az izlandi Eistnaflug fesztiválon egyenesen három külön performanszot adtak - ezek közül a legemlékezetesebb a pizza-sátorbeli improvizált koncertjük volt, aminek révén bebetonozták hírnevüket a skandináv underground hardcore-színtéren. 2018-ben további energikus, bombasztikus koncerteket nyomtak - felléptek többek közt a Roadburn és a Bloodshed fesztiválokon, valamint lebonyolítottak egy teljes európai turnét is.

Az Une Misère teljes gőzerővel vetette magát a 2019 esztendőbe. A bandát két kategóriában is jelölték a rangos, izlandi Icelandic Music Awards-on. Az amerikai Grammy "izlandi megfelelőjeként" számon tartott díjkiosztón a "Legígéretesebb banda" és a "Legjobb rock-dal" kategóriában is esélyes a csapat (a közönség-szavazatokat itt lehet leadni). Idén emellett a banda fellép többek közt a Summer Breeze és a Metal Days fesztiválokon, illetve kiadják első nagylemezüket, melynek forgalmazásában a neves Nuclear Blast Records segít nekik.

A banda debütáló albuma a Sundlaugin és a Barracks Stúdióban született meg, Sky von Hoff producer / hangrmérnök közreműködésében. Hamarosan közzéteszik a részleteket...

Új lemezszerződésük apropóján bemutatták 'Damages' című számuk hivatalos videoklipjét, amit Amy Haslehurst rendezett. Magát a dalt Leifur Örn Kaldal Eiríksson hangmérnökkel vették fel, a Lightweight Stúdióban (a keverést Sky Van Hoff, a maszterizálást pedig Svante Forsbäck látta el).

"A 'Damages' című szám az emberi "töréspontjáról" szól. Arról az állapotról, amikor nagyon mélyen vagy, és majdnem szétesel. A 'Damages' szembenéz azzal a ténnyel, hogy a mentális betegségeket képtelenség meggyógyítani. Habár az egyén állapota némileg javul, teljes mértékben sosem leszünk képesek megszabaulni ettől. Depresszió, szorongás, függőség és így tovább... ezek örökre veled lesznek. Az árnyak mindig követni fognak... egészen a sírig" - közölte a banda az új single kapcsán.

Az új album dob-, basszus- és vokál-témáinak rögzítéséről alább látható egy-egy felvétel:

A banda felállását Jón Már Ásbjörnsson énekes, Finnbogi Örn Einarsson és Fannar Már Oddsson gitáros-vokalista, Gunnar Ingi Jones gitáros, Benjamín Bent Árnason dobos és Þorsteinn Gunnar Friðriksson basszusgitáros alkotja.

Az Une Misère Facebook-oldala itt érhető el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás