Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Elhunyt Ted McKenna, az MSG és a Gillan-banda egykori dobosa


2019-01-20

A skót dobos, Edward 'Ted' McKenna - aki olyan előadókkal turnézott, mint a The Sensational Alex Harvey Band, Rory Gallagher, a Michael Schenker Group és Ian Gillan - 68 éves korában hunyt el.

A szomorú híreket a Facebookon osztotta meg a zenész egy közeli barátja: “Azokhoz szólok most, akik ismerték és szerették Ted-et. Barátunk ma reggel hunyt agyvérzés következtében, egy sebészi beavatkozás közepette. Egy többfős sebészi csapat tíz órán keresztül küzdött Ted életéért, de végül sajnos nem sikerült megállítani a vérzést; így testvérünk itt hagyta a világot úgy, hogy nem is tudott róla. Nagyon fog hiányozni mindannyiónknak".

A skót származású McKenna élete során többek közt olyan előadókkal dolgozott együtt, mint a The Sensational Alex Harvey Band, Rory Gallagher (1978–1981), a The Greg Lake Band (1980–1981), a Michael Schenker Group (1981–1984), a Bugatti & Musker (1982); Ian Gillan és Dan McCafferty (a Nazareth énekese / 1975). Ezek mellett saját zenekara is volt: az 1986-ban alakult McKenna's Gold Charles Bowyer énekelt, Julian Hutson-Saxby gitározott, Alex Bowler basszerozott és Steve Franklin billentyűzött. McKenna továbbá művészetet oktatott az Észak-Glasgow-i Főiskolán (1996 és 2011 között).

2019 elején jelentették be, hogy McKenna vendégként fog szerepelni a Michael Schenker Fest második stúdióalbumán, melyet a Scorpions-ból és a UFO-ból ismert, legendás német gitáros a Mad Max frontemberével, Michael Voss-szal közösen rögzít. Az új MSF album megjelenése 2019 augusztusára várható (Nuclear Blast Records) - dalaiban az egykori MSG énekesek (Gary Barden, Graham Bonnet, Robin McAuley), plusz Chris Glen basszusgitáros és Steve Mann gitáros-billentyűs tűnnek fel, de azt egyelőre nem tudni, ki helyettesíti McKennát a dobok mögött.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás