Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [378. rész]


2019-01-23

Így szól a skandináv power metal zene mesteri szinten!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 378. rész

SAINT DEAMON - 'Oceans Of Glory'

A Saint Deamon egy svéd-norvég power metal banda, ami 2008 és 2009 között két nagylemezt adott ki a Frontiers Records szárnyai alatt.

A zenekar 2006-ban alakult, Ronny Milianowicz (dobos / ex-Dionysus), Nobby Noberg (basszusgitáros / ex-Dionysus), Toya Johansson gitáros és Jan Thore Grefstad (énekes / ex-Highland Glory) közreműködésében. A csapat minden tagja magasan képzett, tapasztalt zenész - a legismertebb közülük Milianowicz, aki karrierje során olyan neves bandákkal állt színpadra, mint a HammerFall, a Primal Fear, a Sinner és a Shadowquest.

A Saint Deamon debütáló albumát - amit 'In Shadows Lost from the Brave' címmel láttak el - egy jól ismert producerrel, Jens Bogren-nel (HammerFall, Symphony X, Paradise Lost, Amon Amarth, Opeth, Katatonia, stb.) rögzítette. A bemutatkozó album 2008 januárjában jelent meg, a Frontiers Records révén. Ezt követően a banda nagyszabású európai, majd USA-beli turnékat bonyolított le.

Második albumuk, a 'Pandeamonium' 2009. május 22-én jelent meg, úgyszintén a Frontiers Records jóvoltából. A producer ezúttal is Jens Bogren volt, de ezesetben besegített a munkálatokba a legendás Roy Z is, aki korábban olyan nagy nevekkel dolgozott együtt, mint a Judas Priest, Rob Halford, Bruce Dickinson és a Helloween.

Milianowicz 2011-ben kilépett a bandából - helyét először Oscar Nilsson (Ingnis, Miseration, ex-Exrated, Engel, ex-Despite), majd pedig Jarle Byberg (Urgehal, Vulture Lord, ex-Crest of Darkness, ex-Den Saakaldte, ex-Endezzma, ex-Shining, ex-Voluspaa, ex-Craft, ex-In Lingua Mortua) vette át.

Habár már 2011-ben bejelentették, hogy készülőben van a harmadik Saint Daemon album, ennek kiadása egyelőre nem történt meg... 2019-ben minden bizonnyal eljön ennek is az ideje, ugyanis a banda Facebook-oldala szerint "gőzerővel zajlanak az utó-munkálatok".

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [378. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás