Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [379. rész]


2019-01-27

Ma egy izraeli származású, szláv folk zenét black metallal ötvöző banda zenél.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 379. rész

ARAFEL - 'Serpent Land'

Az Arafel egy 1997-ben alakult, izraeli származású folk black metal banda, ami ezidáig három stúdiólemezt dobott piacra.

Az Arafel 1997-ben jött létre az izraeli Tel Avivban. A zenekar alapvetően black metal zenét játszik - ezt ötvözi szláv (orosz és ukrán) népzenei elemekkel. Első demójukat 1999-ben vették fel; ezután pedig elkezdtek koncertezni.

Néhány hónap múlva már teljes volt a felállás; így fel is vehették első teljes értékű nagylemezüket, ami végül 2003-ban jelent meg, 'The Way of Defender' címen. Egy koncepcionális albumról van szó, mely egy 13. századbeli orosz hős, Alekszandr Nyevszki (I. Sándor vlagyimiri nagyfejedelem) történetét mutatja be. A lemezt világszerte pozitív kritikák fogadták.

Néhány tagcserét követően a csapat 2005-ben felvette és azév novemberében kiadta második stúdióalbumát, ami a 'Second Strike: Through the Flame of the Ages' címet viseli. Koncepcióját és zeneiségét tekintve ez a lemez az első album folytatása.

2010-ben csatlakozott a bandához egy új énekes, Helge Stang (ex-Equilibrium), akivel közösen felvették a harmadik nagylemezt. A 'For Battles Once Fought' 2011 januárjában jelent meg, egy nevesebb kiadó, a NoiseArt Records jóvoltából. A kiadást követően turnéra indult az Arafel, de a 2011-es Paganfest körutat követően már nem sokat lehetett hallani róluk.

Az Arafel Facebook-oldala itt érhető el.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [379. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás