Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [380. rész]


2019-01-30

Ma egy brit hard rock csapat öntözi üzemanyaggal a hidegben megfagyott lelkeket.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 380. rész

JAGGED EDGE - 'Out In The Cold'

A Jagged Edge egy 1987-ben alakult, brit glam metal / hard rock banda volt, amit Észak-Amerikában Jaged Edge U.K. néven ismertek (lévén ott már létezett több azonos nevű formáció is).

A Jagged Edge együttest a Dorian Gray és a UFO egykori gitárosa, Myke Gray alapította. Gray-nek néhány hónapra szüksége volt, hogy összehozzon egy stabil felállást, aminek tagja végül az egykori Chinatown / Persian Risk / Bronz basszer Billy Kulke, a Di'Anno / Killers dobos Steve Hopgood és az Accept-ben is megfordult Rob Armitage (Baby Tuckoo) énekes lett.

1988 nyarán a Jagged Edge Nagy-Britanniában turnézott, Ozzy Osbourne szólóbandájának előzenekaraként; habár a fentebb említett felállás nem sokkal ezután szétszéledt. A zenekart a Polydor Records igazolta le; így az elvárásoknak eleget téve Gray-nek rövid időn belül össze kellett hoznia egy új felállást. A gitáros mellé végül Matt Alfonzetti (ex-Bam Bam Boys) énekes, Andy Robbins (ex-Tokyo Blade / Shogun) basszusgitáros és egy olasz dobos, Fabio Del Rio (ex-UFO) társult be.

A Jagged Edge bemutatkozó nagylemeze, a 'Fuel for Your Soul' 1990-ben jelent meg. Ezen a hanganygon vendégként játszik Dave Rosingana (Flashpoint) billentyűs is. A teljes értékű stúdióalbumot egy 'Trouble' című EP előzte meg, melyen többnyire a 'Fuel for Your Soul' egyes dalainak eredeti verziói szerepelnek. 

A Jagged Edge a nagylemez promóciós turnéját követően feloszlott, lévén megvált tőlük a Polydor kiadó. A tagok ezután más-más projektekben folytatták karrierjüket. Alfonzetti és Gray később is együtt zenélt; mégpedig a Red, White And Blues együttesben.

A Jagged Edge utolsó koncertjét 1991. július 14-én rendezték meg.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [380. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás